kocsiajtó

Életet menthet, ha így nyitjátok ki a kocsiajtót

Furcsa, ezt a témát eddig még nem érintettük, pedig nagyon fontos, hogy beszéljünk róla. Hiába nem vezettek, kocsiban biztosan utaztok. Kiszálláskor figyeltek, hogy ne nyissátok rá valamire vagy valakire az ajtót? Hátranéztek?

Velem sajnos már előfordult, hogy figyelmetlen voltam, és úgy nyitottam ki a kocsiajtót, hogy nem néztem hátra. Nem győződtem meg róla, hogy nem jön-e egy másik autó, egy biciklis. Utastársam rám ordított, így nem történt baleset, de azóta kattanásom lett az ügy, és nagyon figyelek – kisujjeskü!

piros-lampa-kozlekedes

Ti is átszaladtok a piros lámpánál? Mondok 3 indokot, miért NE tegyétek

Ne legyünk álszentek: mindannyian rohantunk már át piros lámpánál a zebrán, hiába tudtuk, hogy tulajdonképpen szabálysértést követünk el. Épp jött a villamos, a busz, vagy egyszerűen nagyon sietünk.

A cikk folytatása ITT jön!

Egy remek videót találtam, ami egy trükkre hívja fel a figyelmet. Általában azzal a kezünkkel nyitjuk ki a kocsiajtót, amelyik közelebb van hozzá. Ha viszont a távolabbi kezünket használjuk, a felsőtestünk alapból „hátrafordul”, így akaratlanul is körbenézünk, mielőtt kinyitjuk a kocsiajtót. Bár az Outside magazin videója kifejezetten a biciklisek védelmére hívja fel a figyelmet, ti ne csak rájuk, hanem a többi autóra és a gyalogosokra is figyeljetek!

Objektum doboz