Egyéb kategória

3 helyzet, amikor NE igyatok több vizet

Vizet inni az esetek többségében jó dolog. Nem véletlen, hogy már mindannyian kívülről fújjuk: napi 2-3 liter vizet kell fogyasztanunk az egészségünk érdekében. De nemcsak egészségesebbek, hidratáltak leszünk tőle, hanem szebb lesz a bőrünk, csökkenti az étvágyunkat, sőt, még kalóriát is égetünk vele. Azonban képzeljétek, előállhat olyan helyzet is, amikor le kell állnunk a vízivással.

vous - 2017.03.26.
3 helyzet, amikor NE igyatok több vizet

Bár nem gondoltuk volna, de vannak olyan szituációk, amikor az tesz jót, ha nem fogyasztunk több vizet. A Women's Health most összegyűjtötte, melyek ezek.

1. Ha „tiszta” a vizeletetek 

Honnan tudhatjátok, hogy elég vizet isztok egy nap? Csak nézzetek bele a WC-be pisilés után! Nem kell számolgatni, hogy hány pohár vagy hány liter vizet isztok, ugyanis a testetek jelzi, mikor elég neki a vízből. Ha a vizelet színe majdnem átlátszó, halványsárga, akkor elég vizet isztok, nem kell többet magatokba erőltetni, ha viszont sötétsárga, akkor itt az ideje, hogy töltsetek magatoknak egy pohárral. 

epres málnás csoda víz ivás ital gyümölcs

A házi gyümölcsvíz a legjobb módszer, hogy rászokjatok a vízivásra

Naponta hááárom liter4!!%=!? Túl sok. Túl unalmas. De leginkább: túlságosan sokszor felejtem el, hogy erre szükség van. Az én trükköm, amivel kijátszom magamat: a házilag készített ízes víz. Ebből aztán tényleg sokat tudok inni. Megmutatom a két kedvencemet!

A teljes cikket ITT elolvashatjátok! 

2. Evés előtt / evés közben

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy csökkentsétek az étvágyatokat az, ha evés előtt megisztok egy pohár vizet. A víz ugyanis megtölti a gyomrotokat, ami miatt kevesebbet fogtok majd enni. Viszont pontosan ezért ha túl sok vizet isztok evés előtt vagy evés közben, az hamar teltségérzetet és hasfájást okozhat, nem mellesleg csökkenti az emésztés hatékonyságát.

Forrás:
pexels.com

3. Ha szuperintenzíven edzetek 

Mikor izzadunk, elektrolitokat, káliumot és nátriumot veszítünk. A vízben ezek a tápanyagok nem találhatók meg, viszont ha igazán intenzíven edzünk, akkor ezeket pótolnunk kell. Ha nem akartok a cukros sportitalhoz nyúlni, próbáljátok ki a kókuszvizet. Ugyanúgy tartalmazza a szükséges tápanyagokat, alacsonyabb a kalóriatartalma, ráadásul több rostot tartalmaz. 

IDE kattintva pedig arról olvashattok, hogy a túl sok vízivás halálos is lehet.

Ajánlott cikkek