Egyéb kategória

Megvan, miért görcsölnek be állandóan a lábujjaitok

Ismerős az érzés, amikor a lábujjatok random begörcsöl? Mikor az éjszaka közepén arra ébredtek, hogy szinte az egész testeteket megbénítja a fájdalom? Most utánajártunk, mi állhat a lábujjgörcsök hátterében!

vous - 2017.03.27.
Megvan, miért görcsölnek be állandóan a lábujjaitok

1. Dehidratáltak vagytok

A lábujjgörcsnek számos kiváltó oka lehet, de az egyik legnépszerűbb, hogy túlságosan dehidratáltak vagytok, és néhány fontos ásványi anyag (kálium, kalcium, magnézium) is hiányzik a szervezetetekből – írja a Prevention.com. Ezt sokszor az okozza, hogy edzés közben a testetek kiizzadja magából az ásványi anyagokat, amire szükségetek lenne, és azt később nem pótoljátok. Így tehát fontos, hogy megfelelően pótoljátok azokat, valamint nem tudjuk elég sokszor hangsúlyozni: igyatok meg napi 2-3 liter vizet!

epres málnás csoda víz ivás ital gyümölcs

A házi gyümölcsvíz a legjobb módszer, hogy rászokjatok a vízivásra

„Naponta hááárom liter4!!%=!? Túl sok. Túl unalmas. De leginkább: túlságosan sokszor felejtem el, hogy erre szükség van. Az én trükköm, amivel kijátszom magamat: a házilag készített ízes víz. Ebből aztán tényleg sokat tudok inni. Megmutatom a két kedvencemet.”

Eszter cikkét ITT elolvashatjátok!

2. Nem megfelelő cipő 

A lábujjgörcsök abból is eredhetnek, ha nem megfelelő cipőt választotok magatoknak. Ha ugyanis a cipő például túl szoros, akkor korlátozhatja a véráramlást, ami görcsökhöz vezethet. A jó cipő kiválasztásának alapszabálya: mikor felveszitek, úgy kell éreznetek, mintha a levegőben sétálnátok. Továbbá fontos, hogy ne legyen túl kemény, de ne is legyen túl rugalmas. Ezeket tartsátok szem előtt! 

Forrás:
Pixabay

3. Szomorú, de igaz: az öregedés

Az életkor sem kedvez túlságosan a lábujjgörcsöknek, ugyanis a tünetek főleg 50 éves kor felett jelentkeznek, amikor a csontok nem jutnak elég kalciumhoz, és az izmok is elvesztik a rugalmasságukat. Plusz még közrejátszhat az is, hogy ennyi idősen az ideg- és érrendszeri funkcióink sem úgy működnek már, mint régen. 

+ 1 tipp, ami segít enyhíteni a lábujjgörcs tüneteit

Ha a lábujjgörcsök gyakran jelentkeznek, a következő módszerek talán segíthetnek: lábujjmasszázs + meleg vizes lábfürdő. Ez tuti beválik! 

IDE kattintva pedig megtudhatjátok, miket érdemes ennetek, ha éjszaka állandóan lábgörcsökre ébredtek!

Címkék: #görcs #láb #lábujj
Ajánlott cikkek