Egyéb kategória

Ismerjétek meg a 100 éves nénit, aki vagányabb, mint ti!

Ez a 100 éves hölgy, Whang Od a tetoválásnak szentelte az egész életét. Ő a Fülöp-szigeteki kalinga törzs utolsó élő tetoválóművésze. Ha ő meghal, nem marad senki, aki tovább őrizné az ősi filippínó hagyományt.

vous - 2017.03.30.
Ismerjétek meg a 100 éves nénit, aki vagányabb, mint ti!

Whang 1917. február 17-én született. Élete szerelme meghalt a háborúban, mikor ő 25 éves volt, és soha nem ment férjhez. Az életét onnantól fogva a művészetnek, a tetoválásnak szentelte. Kunyhója egy dombtetőn, a Kordillerák-hegységrendszerben található. Itt tetoválta ki az összes barátját, a szomszédjait és minden utazót, aki arrafelé járt – írja a Huffington Post.

Objektum doboz

Azt mondja, az ő első tetoválása egy létrát és egy pitont ábrázol. A szülők akkoriban azért tetováltatták ki lányaikat, mert úgy tartották, az szebbé teszi őket. Eredetileg a törzs tagjai sosem fogadtak el pénzt a tetoválásért cserébe, de Whang szerint ez az utóbbi időben megváltozott.

Korábban nem a pénzért tetováltunk, de az idők megváltoztak. Nagyon hálás vagyok, ha pénzt kapok a tetoválásért, mert több disznót és csirkét tudok vásárolni.

Mivel ő a törzs utolsó tetoválóművésze, ha meghal, nem marad senki, aki továbbvinné a hagyományt. Ettől Whang nagyon fél, ezért a nővére unokájának próbálja átadni az ősi filippínó tetoválóművészet alapjait. Abban reménykedik, hogy így a fiatalabb generációkhoz is eljut ez a különleges művészeti forma, és a hagyományt még sok éven keresztül meg tudják őrizni. Célja, hogy ameddig életben van, még jó néhány tetoválást elkészítsen.

Azt akarom, hogy száz évnél is tovább éljek, és folytathassam a tetoválást.

Objektum doboz

IDE kattintva pedig arról a 15 éves néniről olvashattok, aki születésnapjára egy tetkós tűzoltót kért!

Ajánlott cikkek