Egyéb kategória

Na, készen van a bikinialak? – számoljatok le ezzel a kérdéssel örökre!

Tudom, amint le kell venni a kabátot, sokatok elkezd sopánkodni. A teste miatt. A meleg miatt. Az öltözködés miatt. Mert a kabát nem feltétlen bikinialakot takar – már ha ragaszkodunk ehhez a kifejezéshez, meg amit ez a kifejezés takar.

vous - 2017.04.02.
Na, készen van a bikinialak? – számoljatok le ezzel a kérdéssel örökre!

Remélem, ez a szó – bikinialak – lassan kikopik a szótáratokból, mert túl torz értéket képvisel. Arra sarkall benneteket, hogy elképzeljetek egy olyan testet magatokról, bikiniben, ami egyrészt sokaknak abszurd, mert egyszerűen alkati kérdés, másrészt túl nyomasztó hatással bír a lelkiállapototokra. Egész egyszerűen azért, mert amikor jön a tavasz, akkor a következő reakciókat hívja elő belőletek:

Nem vagyok elég vékony

Objektum doboz

Mindenki engem fog nézni, mert túl kövér vagyok

Objektum doboz

Egyre több ruhát kell levennem, pedig nem szeretem a testem

Objektum doboz

Nekiálltok őrült módjára koplalni és edzeni

Objektum doboz

Pedig a helyzet az, hogy A bikinitest nem létezik. Vagy ha igen, az mindenkinek mást jelent. Ne feledjétek, egy jól megválasztott bikini is képes bikinitestet varázsolni, valamint ha már ragaszkodunk ehhez a fogalomhoz: a bikinitest nem tavasszal készül, hanem egész évben. És nem is nyárra, nem a bikiniteknek, hanem magatoknak, hogy jól érezzétek magatokat a saját bőrötökben.

test

Ne bántsátok a testeteket! Másnak se hagyjátok ezt!

Amikor láttok egy kövér (sovány, izmos stb.) embert, semmit nem tudtok róla. Csak annyit láttok, hogy a külseje eltér a(z általatok) megszokottól, nem felel meg az aktuális szépségeszménynek. Hajlamosak vagytok rögtön ítélkezni, ahogy Bochkor is tette: nyilván elhanyagolta magát. Pedig nem árt nyitottan hozzáállni a témához.

És ehhez nem is kell úgy kinéznetek, mint a fejetekben élő idegen női testnek. Úgy kell kinéznetek, ahogyan a testetek alakul és formálódik az egészséges életmód és a rendszeres testmozgás következtében. Ez a test lehet picit kerekebb, lehet formás az izomtól, lehet karcsú, lehet körte alkat, alma alkat – a lényeg, hogy a tiétek.

Ne hagyjátok befolyásolni magatokat az ideálnak kikiáltott képekkel, inkább ti fogalmazzátok meg magatoknak, hogy milyen képet szeretnétek látni magatokról – önmagatokhoz viszonyítva!

Ajánlott cikkek