Egyéb kategória

Profik válaszoltak: 5 sminkszabály, amit muszáj betartanotok

Senki sem születik profi sminkesként; a tökéletes alapozás és szemfestés titkát hosszú ideig kell gyakorolni, hogy végül kisujjból is kirázhassuk. Most pedig néhány igazi szakértő elárulta a FashionJournalnak, mi az az 5 szabály, amit mindenkinek be kéne tartania.

vous - 2017.04.11.
Profik válaszoltak: 5 sminkszabály, amit muszáj betartanotok

#1. szabály: Ne túlozzátok el!

Shella Martin szerint a titok az alapozóban rejlik. „Az első számú szabályom: mindig viseljetek kevesebb alapozót. Mert valószínűleg egyébként is jól néztek ki.”

Objektum doboz

#2. szabály: Vigyázzatok a bőrötökre!

A bőrünk egészségére érdemes nagyon vigyázni, és ezzel Cat Smith is egyetért. „MINDIG mossátok le a sminketeket és tisztítsátok meg az arcbőrötöket a nap végén, amit aztán egy jó minőségű hidratálóval fejezzetek be. Egy szép bőr kevesebb sminket igényel, egészségesebb, és természetes ragyogása van.”

Objektum doboz

#3. szabály: Hidratálás és radírozás

Maria Gullace valószínűleg csak megerősíteni tudja, amit az előző sminkeslány mondott. „Nincs szükségetek drága termékekre vagy 20 lépéses programra a lábujjatoktól a fejetek tetejéig. Csak használjatok valamit, ami a legjobban passzol a bőrötökhöz és a szükségleteitekhez. Emellett pedig radírozzatok heti egyszer vagy kétszer, hogy megszabaduljatok az elhalt hámsejtektől. Így a sminket is sokkal könnyebben tudjátok felvinni.”

Objektum doboz

#4. szabály: Mindig tisztítsátok meg az ecseteket!

Emlékeztek még arra a modellre, aki egy piszkos sminkecset miatt kapott csúnya bőrbetegséget? Nos, egy másik profi, Bradwyn Jones szerint is a tiszta ecset az egyik kulcsfontosságú dolog a szépségetek érdekében. „Miután használtam valamelyik ecsetet, külön kis törölközőbe csavarom, és úgy viszem haza. Sosem teszem vissza őket a tartójukba! Így megakadályozom a bacikat abban, hogy terjedni kezdjenek a többi ecsetre, és csak azt kell elmosnom, amit használtam. Ezután egy kevés kondicionálót teszek rá, hogy puha maradjon. Reggelre meg is szárad.”

Objektum doboz

#5. szabály: Satírozzátok el, amíg csak lehet!

Kate Squires szerint a tökéletes, hibátlan smink titka, hogy teljesen természetes hatást kelt, és nem látszik, hol kezdődik és hol ér véget. „Az alapozónál, ha nehezen tudjátok rendesen elkenni, használjatok tiszta satírozóecsetet az arcotokon. A körkörös mozdulatok segítenek eloszlatni a krémet.”

Objektum doboz

Ajánlott cikkek