Egyéb kategória

Az 5 kedvenc magyar divatmárkánk, amelyek még több figyelmet érdemelnének

Gomba módra szaporodnak a jobbnál jobb hazai divatmárkák, és mi ennek nem is örülhetnénk jobban. Az évek óta – külföldön is – sikeres Nanushka, USE unused és Abodi Dóra mellett egyre több fiatal, feltörekvő dizájner jelenik meg. Közülük választottuk most ki az 5 kedvencünket. Teljesen szubjektív módon.

vous - 2017.04.15.
Az 5 kedvenc magyar divatmárkánk, amelyek még több figyelmet érdemelnének

Tomcsanyi

Bár Tomcsányi Dóri márkája már elég ismertnek számít, Dóri még mindig olyan fiatal, hogy a fiatal divatmárkák között tartjuk számon őt. Egy Tomcsanyi ruhát már messziről fel lehet ismerni, és ez nagy erény. Hihetetlenül erős a mintákban és a színek kombinálásában. Az teszi a legérdekesebbé a dizájnjait, hogy egyfajta kettősség érezhető benne: a szocialista íz keveredik a jövő minimalizmusával.

Személyes kedvenc 🙂

Objektum doboz

Áeron

Az Áeron márka az utóbbi időben egyre nagyobb médiafigyelmet kap, köszönhető ez két fiatal, határozott nőnek: a tervezőnek és alapítónak, Áron Eszternek, és a márka ügyvezető igazgatójának, a mindössze 26 éves Lászlóffy Viviennek. A márka védjegyévé váltak a japán hasított bőr anyagok, a magas derekú nadrágok, az aszimmetrikus kabátok és a minimalista ruhák. Szerintünk kb. így fest egy modern, városi nő ruhatára.

Objektum doboz

Daige

A Daige a laza, hipszter (a szó legjobb értelmében) csajok álomruhatárát kínálja. Tóth Melinda márkája szerintünk a friss, vagány minták használatában és a kényelmes, mégis valami apró dizájnelemmel feltuningolt ruhákban a legerősebb. Ha fiatalos, de kifinomult cuccokat kerestek, érdemes bekukkantani a Daige-hez.

Objektum doboz

Tamara Toth

Tóth Tamara kezdetben arról volt ismert a divatvilágban, hogy különböző tévés műsorokban dolgozott stylistként, pl. a Megasztárban is. Saját márkája a street style sztárok kedvence. Abszolút hordható dolgokat tervez, sokat dolgozik farmerrel, szereti keverni a letisztult eleganciát az athleisure-rel. És jó hír azoknak, akik feketén és fehéren kívül nem hajlandók mást hordani. Tamara legújabb, 2017 tavasz/nyári kollekciója csak erre a két színre épül.

Objektum doboz

Cakó

Cakó Kinga is jó néhány éve a szakmában van, szintén dolgozott stylistként, de szerintünk a divattervezésben találta meg igazán önmagát. Imádjuk, ahogy a színblokkokkal, a kivágásokkal, az aszimmetrikus formákkal játszik. Szereti „szétszedni” és újra összerakni az egyes ruhadarabokat, hogy a végeredmény valami egészen különleges legyen. A ruhái ráadásul egyszerre kényelmesek és hordhatóak, de mindig megvan bennük az a belülről fakadó nőiesség.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek