szerelem szex vonzó

4 dolog, amit SOHA ne csináljatok szex után

Lehet, hogy szeretkezés után úgy érzitek, hogy a fellegekben jártok, nyugodtak vagytok, és boldogok, azt viszont tudnotok kell, hogy orgazmus után sokkal könnyeben kaphattok el különböző hüvelyi fertőzéseket, ezért nem árt átgondolni, mit csináltok közvetlenül szex után. Mutatjuk, mik szerepelnek a tiltólistán! 

1. Ne pisiljetek!

Ha nem szeretnétek, hogy a húgyhólyagotok megfertőződjön, akkor szex előtt érdemes pisilnetek. Szeretkezés után ugyanis nem tanácsos kiüríteni a hólyagotokat, mert sokkal nagyobb fertőzésnek van kitéve. Ha viszont muszáj, akkor pisilés után mindenképp elölről hátrafelé töröljétek meg magatokat, mert szex után a szeméremajkaitok meg vannak duzzadva, érzékenyebbek, és szintén hajlamosabbak a fertőzésekre – írja a Women's Health.

2. Ne vegyetek illatos habfürdőt!

Sok nő vágyik szex után egy pihentető habfürdőre, azonban sajnos ez is a tiltólistán szerepel. Ha ugyanis szeretkezés után merültök el a habokban, a bőrötök máshogy reagálhat a vegyszerekre, így például allergiás reakciót vagy hüvelyi irritációt is kiválthat a kedvenc habfürdőtök. Ha mindenképpen le szeretnétek fürdeni szex után, akkor maximum kókuszolajat tegyetek a kád forró vízbe, vagy csak sima vízzel, tusfürdő nélkül zuhanyozzatok le. 

Forrás:
iStock

3. Ne aludjatok fehérneműben!

Na jó, ha a fehérnemű pamutból készül, abban az esetben ilyenkor is viselhetitek, ha azonban nejlonból, műselyemből vagy poliészterből készült, akkor az beszoríthatja a nedvességet, ami gombás fertőzést okozhat. Ha tehetitek, szeretkezés után inkább aludjatok meztelenül!

4. Ne használjatok nedves törlőkendőt!

Szex után a bőr érzékenyebben reagál a vegyi anyagokra, az alkoholra, a glicerinre, az illatanyagokra és bizonyos olajokra, ezért a nedves törlőkendők ilyenkor irritációt okozhatnak. Ha tehetitek, ilyenkor inkább sima WC-papírt használjatok! 

IDE kattintva pedig elolvashatjátok, mik azok a dolgok, amiket mindneképp tegyetek meg szex után.