Cookta  5 klasszikus angol étel, amit itthon is nagyon kajálunk

5 klasszikus angol étel, amit itthon is nagyon kajálunk

Az angol konyha nem kifejezetten a népszerű és kifinomult fogásairól híres, de azért van jó néhány olyan, ami világklasszis, ráadásul hasonlítanak is egy kicsit a közkedvelt magyaros ételekre. Hunglish receptkedvencek következnek!

Legelőször is itt van az angol reggeli, amiben csupa olyan dolog van, amit amúgy nagyon magyarosnak és ízletesnek tarthatunk külön-külön: sült szalonna és kolbász, tükörtojás, főtt bab és pirított gomba, mindez jó sok kenyérrel...

Igazi koleszterinbomba, amit biztos nem párosítanánk így össze reggelire.

Aztán itt van a híres angol steak, ami valóságos legenda, és rengeteg mítosz övezi, de végső soron mégis egy darab hirtelen sütött natúr hús, amire minden konyhának megvan a maga válasza. De lássuk az „igazi” fogásokat!

Fish & chips

Bundás hal és sült krumpli, lehet, nálunk inkább bundás húsos változatban lenne nyerőbb, de mivel az angoloknak sok a haluk, ezért inkább erre voksolnak. Amúgy nálunk is klasszikus a rántott hal, legyen az ponty vagy halrudacska, de még a „balatoni” hekk (ami amúgy tengeri hal) is bundában sült kedvencünk. Az angol változat sörös bundában sül, ami tőlünk sem idegen, a fogáshoz pedig majonézes alapú szósz is jár, illetve főtt zöldborsó, kicsit pürésítve. 

Forrás:
Depositphotos

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!