telefon

Ugye nem felejtettétek el felhúzni a telefont? Dolgok és tárgyak, amiket felváltott az okostelefon

A rohamosan fejlődő technológiának köszönhetően már szinte minden hétköznapi teendőket csupán egy okostelefon segítségével letudunk. Persze van, aki nem él vele, és inkább marad a hagyományos megoldásnál – papírnál – , de ott a másik véglet, aki szinte a telefonja nélkül el sem tudna menni bevásárolni. Teljesen mindegy, melyik kategóriába tartozunk, tagadhatatlan, hogy bizony tárgyak teljesen eltűntek az életünkből az okostelefonok miatt.

Jegyzetfüzet

Bár sokan vannak, akik nem szeretik igénybe venni a telefon jegyzet funkcióját, akad olyan helyzet, amikor nincs kéznél a notesz, így a telefonba pötyögjük be a tudást... 

Objektum doboz

Ébresztőóra

Biztosra veszem, hogy nagyon kevesen használtok hagyományos vekkert: a telefont állítjuk be ébresztésre.

Felhúzzuk a telefont!

Objektum doboz

Számológép

Igaz, ezt már a számítógép is megtette, és talán a gimis matekórákon és az érettségin előkerül, de amúgy a számológép a fiókban pihen. 

Objektum doboz

MP3-lejátszó

Mindig a telefonunkra pakoljuk a dalokat, és a lejátszási listából hallgatjuk, vagy igénybe veszünk digitális zenei szolgáltatásokat.

Objektum doboz

telefon-mobil

Egy hét internet nélkül?! Kipróbáltam, van-e élet a kütyükön túl

Sziasztok, Mojzes Nóra vagyok, laptop- és sorozatfüggő. Valószínűleg ezzel a mondattal kezdenék egy csoportterápián. Szerencsére az egyhetes detox alatt önsegítő csoportot nem kellett felkeresnem, úgy éreztem, egyedül is le tudom gyűrni a függőségemet. Nem kell rosszra gondolni, nincsenek se alkohol-, se drogproblémáim, a tech cuccok viszont legalább annyira függőséget okozhatnak, mint a bódítószerek, talán csak kevésbé károsak. Talán... Belevágtam egy egyhetes digitális detoxba!

Bárányok számolgatása

Esténkét, ha nem jön álom a szemünkre, még véletlenül sem kezdjük el számolgatni a bárányokat. Előkapjuk a telefont, és pörgetjük. Amikor kiesik a kezünkből, és arcon vágjuk magunkat, akkor tudjuk, közel jár az álommanó! 

Objektum doboz

Újság vagy tisztítószer-összetevők olvasgatása a mosdóban

Sokan telefonnal járnak oda, ahová a király is gyalog jár!

Objektum doboz

Számítógép

Ma már az okostelefonok is tudják azt, amit egy számítógép, bár nem annyira kényelmesek, ezért maradhattak még fent a laptopok. 

Objektum doboz

Bevásárlólista stb...

Mivel már szinte minden élethelyzetre van applikáció, így a bevásárlást, az edzést vagy akár a havi pénzügyeinket is megtervezhetjük az okostelefonunk segítségével. 

Objektum doboz