Egyéb kategória

5 sorozat, ha kedvelitek a tabutémákat!

Egyre több sorozat ragadja meg a hétköznapok valóságát, és nyúl olyan témák után, amelyek tíz éve még biztosan nem kaphattak volna helyet bemutató jelleggel a sorozatokban. És ez szerintem jó. Végre tabuk nélkül lehet beszélni erről is a képernyő előtt. Íme öt sorozat, amit érdemes néznetek, ha nem riasztanak benneteket a tabutémák.

vous - 2017.05.07.
5 sorozat, ha kedvelitek a tabutémákat!

Shameless

Ian a Shameless ügyeletes meleg sráca, aki szerelembe esik a szintén homoszexuális Mickey-vel, később pedig egy transzneművel, Trevorral. A sorozat eszméletlenül naturális és életszerű, a legkínosabb kérdéseket is felteteti a szereplőivel a téma kapcsán, és meg is válaszolja azokat.

Objektum doboz

Elcserélt lányok

Én abszolút Elcserélt lányok-rajongó vagyok, mert igaz, hogy a születésükkor elcserélt lányok adják az alapsztorit, de az évadok alatt egy sor komoly témát raktak terítékre:

Kötelező rákattanni! 

Objektum doboz

Carrie naplója

Carrie Bradshaw tinikora nemcsak Carrie miatt érdekes, meg az ő szívszerelme miatt, hanem Carrie barátja, Walt karaktere miatt is. Walt a ’80-as években tini, ekkor jön rá, hogy a saját neméhez vonzódik, amit nem él meg könnyen.

Objektum doboz

Modern Family

Noha a sorozat humoros, van benne fontos téma bőven: meleg pár ázsiai, örökbe fogadott gyerekkel; anyuka, aki a nadrágot viseli a családban; gazdag férfi fiatal dél-amerikai feleséggel. Na meg az élet apró mozzanatai.

Objektum doboz

The Fosters

A sorozatban két homoszexuális nő, Stef és Lena alkotnak egy párt és egyben egy családot is. A történet három gyermekkel indul, Brandonnal, aki Stef biológia gyermeke, illetve az adoptált ikerpárral, Marianával és Jesusszal. Leszbikus nők, akik gyereket nevelnek? Hát nem kiált a sztori letöltésért?

Objektum doboz

grace and frankie

Főszerkesztőnk, Eszter kedvence: Grace and Frankie

Adott két, a hetvenes éveik elején járó házaspár. A történet ott kezdődik, amikor kiderül, hogy a férjek nemcsak munkakapcsolatban vannak, hanem életük szerelmét találták meg egymásban, és a két feleség egyedül marad. Milyen újrakezdeni hetven fölött az életet? Hogyan lehet bepasizni? Milyen coming outolni hetvenévesen? Mit szólnak a már felnőtt gyerekek és barátok? Sok-sok humor, fura helyzet, néha kicsit leül a sorozat, de többször emel fel: Jane Fonda, Lily Tomlin, Martin Sheen és Sam Waterston pedig zseniálisak.

Ajánlott cikkek