Egyéb kategória

Készítsétek el jól kedvenc külföldi receptjeiteket: így váltsátok az angolszász mennyiségeket

Sok receptnél nincs szükség pontos mennyiségekre, készíthetjük rutinból vagy ösztönből a legtöbb levest, ragut, pörköltet vagy kencét, de a desszerteknél, kelt vagy kevert tésztáknál és süteményeknél már más a helyzet. Itt bizony nem árt pontosan kimérni az alapanyagokat.

vous - 2017.05.21.
Készítsétek el jól kedvenc külföldi receptjeiteket: így váltsátok az angolszász mennyiségeket

A külföldi oldalakat vagy közösségi oldalakat böngészve folyamatosan jönnek szembe a pörgős és ötletes receptvideók, amikhez rögtön kedvet is kap mindenki, mert annyira egyszerűnek és ínycsiklandozónak tűnnek, hogy sokszor kedvünk kerekedik azonnal elkészíteni. Csakhogy ezeknek általában teljesen mások a mértékegységei, mint az európai standard.

Az átváltás pedig nem is olyan egyszerű, mint elsőre tűnik, mert elnevezésük beszédes: cup, tablespoon, teaspoon…

Vagyis csésze, evőkanál, teáskanál és társai… Na de milyen?

konyha

Segítünk matekolni: mértékegységek, mennyiségek átváltása a konyhában

Sok receptnél nincs szükség pontos mennyiségekre, míg másoknál, például a sütiknél, bizony nem árt pontosan kimérni az alapanyagokat.

Ha nincs kéznél mérleg, vagy épp bögrében vagy más mértékegységben van megadva a mennyiség, akkor kezdődik a bosszankodás. 

Van öblösebb, kisebb és nagyobb kanál, és a csésze sem mind ugyanakkora, és ez így van az angolszász országokban is. Épp ezért létezik mércés készlet, amiben a leggyakoribb mennyiségek szerepelnek, ezekkel tényleg könnyedén kimérhetők mérleg nélkül az adott mennyiségek.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára! 

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek