Ázsiai tészta leves

Csak instant levest ne! Jobbat mondunk: gyors ázsiai tésztaleves egészségesen

A különféle ázsiai instant tésztás levesek népszerűsége tagadhatatlan, elég megnézni a boltok kínálatát. Olcsó, gyors, laktat és sokak szerint finom is. De megnéztétek már, mi van benne pontosan?

Mindenkivel előfordul, hogy vészmegoldásként instant levest készít, hiszen ehhez csak forró vízre és pár percre van szükség, a tészta eltelít, a leves kellemesen fűszeres – vagy épp tüzesen csípős –, elkészíthető akár az irodai asztalon egy nagyobb bögrében is.

Rendben, vészmegoldásnak egyszer-egyszer oké, de inkább ne váljunk függővé, mert az instant leves bizonyítottan nem egészséges, sőt...

2014-ben egy bizonyos dr. Hyun Joon Shi vezetésével kutatást végeztek több ázsiai országban, mert drasztikusan megnövekedett a metabolikus szindrómával küzdők száma. A kutatás eredménye szerint azok, akik sok instant tésztát fogyasztanak, nagyobb arányban küszködnek metabolikus szindrómával.

Hogy ez mit is jelent pontosan? A metabolikus szindróma tünetei: emésztési zavarok, magas vérnyomás, magas vércukorszint, hízékonyság és abnormálisan magas koleszterinszint.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos