Egyéb kategória

Filléres és mutatós DIY virágfejdísz – esküvőre, fesztiválra vagy akár egy romantikus vacsorára

Ha kerti partira, fesztiválra, randira vagy épp esküvőre mentek, netán esküvő előtt álltok, és kellene egy jó fejdísz nektek, a koszorúslányaitoknak vagy a barátnőiteknek, mutatok egy egyszerű, virágos fésűs hajcsatot, amit ti is elkészíthettek pár perc alatt. Sőt, pár száz forintból akár több ilyen darabot is alkothattok!

vous - 2017.05.29.
Filléres és mutatós DIY virágfejdísz – esküvőre, fesztiválra vagy akár egy romantikus vacsorára

Pár szál selyem- vagy élővirág, drót és fésűs hajcsat kell csak hozzá, na meg persze pár perc. Én az élő- és a művirágokat keverve tűztem a csatra, de ti készíthetitek vagy csak az egyikből, vagy a másikból, annak függvényében, mennyire szeretnétek tartósra, vagy épp természetesre az összhatást.

Karcsi Papírboltja workshop Mojzes Nóra

Ha a vágott virág hamar elhervad, a cserepes növények pedig sehova sem férnek, keressétek fel Karcsit!

A napokban ellátogattunk a Karcsi papírboltjának workshopjára. A kurzuson papírvirágokat kötöttünk csokorba. Egy ilyen eseményen nagyon jól szórakozhattok, egy csomó új embert ismerhettek meg, rengeteg dolgot tanulhattok, az általatok készített csodákat adhatjátok ajándékba, használhatjátok esküvőn, lakásdekorációként, vagy akár fesztiválon.

Ha esküvőre készítenétek el, célszerű azokból a virágokból összeállítani a csatot, amiből a csokrotok is készül, ebben az esetben néha nem árt egy kicsit lefújni vízspricnivel a virágokat – pláne ha nem túl szívós növénykékről beszélünk –, hogy tovább tartsanak. Ha pedig szupertartósra szeretnétek, mert máskor is szívesen hordanátok, válasszatok hozzá jó minőségű selyemvirágokat. Szerencsére már több helyen kapni olyanokat, amelyek a megszólalásig hasonlítanak élő társaikra.

Amire szükségetek lesz

  • virágok (élő és/vagy selyem)
  • zöld növénykék
  • olló/csípőfogó
  • fésűs hajtű
  • drót

Forrás:
Molnár Anikó

 Elkészítése

  1. Vágjátok méretre a zöld levélkéket – úgy, hogy a csaton két irányba fognak „állni” –, és abszolút nem baj, ha továbblógnak a csat szélén. Sőt!
     
  2. Ha megvan a zöld alap, jobbra is, balra is és középen is kössétek át a száraikat dróttal vagy zöld virágszalaggal – előbbi előnye, hogy ezzel nem látszódik a virágok rögzítése. Mivel engem nem zavart, hogy esetleg itt-ott kilátszik az erősítés, ezért egy bronzszínű drótot választottam. Ha a dróttal könnyebb bánnotok – márpedig jóval könnyebb, nekem elihetitek –, akkor természetesen ebből is választhattok zöld színűt.
     
  3. Az így kialakult kis csokrot rögzítsétek a csatra, majd jöhetnek rá a virágfejek is egyesével, szépen sorba. Minden egyes szálat erősítsetek rá jól az alapra, jobbról, balról, majd a csat közepére rögzítsetek egy-egy nagyobb virágfejet, ezek a központi elemek egyben el is takarják majd az illesztéseket.

Végül készítsetek egy szuper frizurát, és tűzzétek a hajatokba a virágos fejdíszt!

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó

Forrás:
Molnár Anikó
NORIE esküvői konty

NORIE-videó – Mutatós esküvői konty

Egy kis tupír, egy kis csatolás, és pár lépés alatt meg is van a tökéletes esküvői konty. Nézzétek csak!

Ajánlott cikkek