ikea-1376853_1280

JÖN, JÖN, JÖN! – Piacra dobja saját illatát az IKEA!

Azt suttogják a média berkeiben, hogy az IKEA piacra dobja a saját illatát. Vajon milyen lehet az IKEA illata? Vajon kifacsarják a levegőjét, és abból csepegtetnek ki pár csöpp esszenciát? Na jó, nyilván nem, csak meglódult a fantáziám.

Mindenesetre a Vogue megírta, hogy az IKEA összeállt a szintén svéd Byred luxusparfümmárkával, hogy megszülessen az illat. Nem tudni, mi lesz benne, talán forgácsillat, növényillat? Ben Gorham, a Byred alapítója és az illatok királya elárulta, hogy nem feltétlenül az IKEA-ban található illatokkal dolgozik majd, inkább csak azt szeretné, hogy előhívjon az emberekből pár érzést, ami az otthonra emlékezteti őket.

minya-viktoria-parfumor-interjuvous-2

„Minden parfüm egy másféle nő” – interjú Minya Viktória parfümőrrel

Viki tíz éve Párizsban él, ahol kitanulta a parfümőrszakmát. Már kisgyerekként is érdekelték az illatok, tiniként a barátnőit a parfümériákba rángatta el, hogy szaglálódjon. Utána egy kicsit eltávolodott az illatoktól, közgazdász lett. Erasmussal kerül Bécs helyett Párizsba. A karácsonyi szünetben a kezébe került egy parfümenciklopédia, és a sorsa megpecsételődött. A vele készült interjúnkat itt olvashatjátok.

Ben Gorham egyébként is igyekszik olyan illatokat kifejleszteni, amikről elmondható, hogy se nem jók, se nem rosszak, hanem mindenkiből kiváltják azt a bizonyos érzelmet vagy emléket, amit egyébként a parfüm becéloz.

Tudom, hogy a legtöbb embernek az otthon illata fontos dolog. Komfortérzetet és biztonságot nyújt.

Ritkán beszélünk erről, és ez a projekt erre is nagyon jó: arra készteti az embereket majd, hogy gondolkodjanak szagokban”

– hintett el némi információt a Byredo alapítója. Az IKEA illatát ugyanis egyelőre nagy titok övezi.

Forrás:
www.vogue.de

Számotokra milyen az otthon illata?