Egyéb kategória

4 könyv, amit mindenképpen olvassatok el idén nyáron

Olvasáshoz szokott lelkemnek öröm a jobb idő, ugyanis amikor nincs kánikula, jó a fűben heverészve beleásni magam különböző történetekbe. Íme négy könyv, amit mindenképpen olvassatok el idén nyáron!

vous - 2017.06.18.
4 könyv, amit mindenképpen olvassatok el idén nyáron

Böhönyey Márta–Tóth Melinda: Mira – Így váltsd meg a világod!

Főszerkesztőnk, Eszter most éppen ezt a könyvet olvassa. A népszerű pszichológusduó első, formabontó könyvében Mira regényes életét nyomon követve nyerhettek bepillantást a terápia zárt ajtaja mögé, hogy aztán a kapott támpontok alapján saját életetekben is beazonosíthassátok azokat a sokszor észrevétlen önsorsrontó beidegződéseket, amelyek miatt újra meg újra hasonló nehézségekbe ütköztök. A mű segít megérteni magatokat, és segít kilépni a saját ördögi körötökből.

Eszternek eddig eléggé tetszik, szerinte

…pont annyira csajos, hogy el lehessen olvasni egy-egy fejezetet a strandon, aztán lehessen gyakorolni hazafele menet. A viccet félretéve, könnyed olvasmány, de lehet belőle tanulni is.

Peter Clines: 14

Izgalmas könyv, ha nem vagytok azok a romantikus könyveket kedvelő típusok. A főszereplő Nate, aki beköltözik egy NAGYON olcsó lakásba. Kiderül, az egész házban alacsony a bérleti díj, és ez eleinte még nem olyan furcsa, de később egyre több bizarr dolog derül ki. Például, hogy mindegyik szobának van valamilyen furcsasága, hogy mutáns csótányok mászkálnak a fal mögött, és így már szinte törvényszerű, hogy beinduljon a nyomozás.

Én alapvetően nem rajongok az efféle sztorikért, de ez a könyv nagyon adja, érdemes adni neki egy esélyt!

Objektum doboz

Csendes Nóra: Zápor utca

Imádtam ezt a könyvet a széplélekről árulkodó nyelvezete és leírásai miatt. A történet számomra másodlagos volt, de a szerelmes történetek rajongói abban sem fognak találni semmi kivetnivalót. Ez tulajdonképpen párhuzamosan futó két történet, két tizennyolc éves lányról, az első nagy szerelemről. Ötven év választja el őket egymástól, és az életük nem is lehetne különbözőbb, mégis összeköti őket valami. Bogi félénk gimnazista, aki beleszeret a művész Gergőbe. Ezt sokan nem nézik jó szemmel, és persze adott a kérdés: 

lehet-e szerelem két ennyire különböző ember között?

Objektum doboz

Neil Gaiman: Amerikai istenek

Ha nézitek a sorozatot, azért, ha nem, akkor meg azért érdemes elolvasni ezt a könyvet. Neil Gaiman stílusa nem biztos, hogy könnyen olvasható, viszont szókincsben, cselekményszövésben eléggé dörzsölt ahhoz, hogy átsuhanjatok néhány nyilvánvaló tényen. Ha némi misztikus hangulatra vágytok a nyári napsütésben, akkor ezt érdemes átpörgetnetek!

A sztori lényege, hogy Árnyék három év után alig várja, hogy hazatérjen imádott feleségéhez, ám, ahogyan az lenni szokott, semmi sem úgy történik, ahogy a főhős elképzeli. A felesége meghal autóbalesetben, Árnyékra pedig lecsap Szerda, munkát ajánl neki. Ám ez a munka meglehetősen furcsa, és Szerda ismerősei, sőt maga Szerda is felettébb különös figura. Ráadásul a levegő puskaporos, háború sejlik fel a láthatáron. De mi a szerepe ebben Árnyéknak?

Objektum doboz

Ajánlott cikkek