Molnár Viola Anna Kötni, keresztezni, és csomózni is lehet: így viseljétek a kendőt idén nyáron

Kötni, keresztezni és csomózni is lehet: így viseljétek a kendőt idén nyáron

Aki a divatban egy kicsit is képben van, az tudja, hogy az íratlan divatbiblia szerint egy Hermés selyemkendőnek minden nő ruhatárában ott a helye. Aki pedig az árakkal is képben van, az tudja, hogy egy Hermés selyemkendő irreálisan drága. A stílus viszont nem pénz kérdése – és ezt most be is bizonyítjuk: mutatunk pár kendőtrükköt, ami ártól függetlenül bármilyen szettet feldob.

Aki nyitott szemmel járja az üzleteket, észrevehette már, hogy a kendők terén valami változott: a hatalmas méretű darabok helyett keskeny és hosszú kendőket látni mindenütt. Divat lett a francia nők védjegyének számító, nyakba kötött kis kendő, ami méreténél fogva csuklóra vagy bokára kötve is viselhető – és természetesen még mindig imádjuk a táskákat díszítő textileket is.

Egy új dolog is megjelent a bizsukat árusító boltokban: a különféle medálokkal együtt kínált keskeny textilcsík, ami valahol félúton helyezkedik el egy franciás kendő és egy nyaklánc között. 

Egy szó mint száz, idén nyáron kötni, keresztezni, csomózni is lehet – mindegy, csak kendőből legyen.

Viselhetitek a klasszikus módon, vagy ékszer helyett, esetleg övként, de akár nyakkendőként is. 

Lecserélhetitek vele a táskátok madzagját

Mert miért ne? Ha összehúzós batyutáskátok van, bármikor felfrissíthetitek a külsejét, ha lecserélitek a madzagot egy kendőre. Ha esetleg meg szeretnétek tartani az eredeti zsinórt, semmi akadálya: a textil úgyis takarni fogja. Ahány kendő, annyiféle variáció lehet belőle, és még a legegyszerűbb szettet is feldobja.

Forrás:
Molnár Anikó

Használhatjátok öv helyett

Egy nadrág vagy egy szoknya derékrészébe fűzve, betűrt felsővel izgalmas kiegészítővé válhat. Köthetitek masnira, csomóra, vagy hagyhatjátok simán lógni. De akár bővebb szabású, egyberészes ruhához is viselhetitek övként: kössétek a derekatok legvékonyabb pontjára, és picit lazítsátok meg fölötte a ruha anyagát.

Forrás:
Molnár Anikó

Készíthettek belőle turbánt vagy fejpántot

Egy nagy, négyzet alakú kendőből teljes fejet fedő turbánt lehet készíteni – egy vékony, hosszúkás kendőből pedig turbánhoz hasonló fejpántot. Keresztezzétek az anyagot elöl, a homlokrészen, és hátul, a tarkótoknál kössétek meg. 

Forrás:
Molnár Anikó

BAZÁR

1.Parfois 2.Pull&Bear 3.Parfois 4.Promod 5.Zara 6.Zara 7.Parfois 8.Promod 9.H&M
1.Parfois 2.Pull & Bear 3. Parfois 4. Promod 5. Zara 6. Zara 7. Parfois 8. Promod 9. H&M
Forrás:
VOUS