Egyéb kategória

Grillezés félpénzből – nem kompromisszum, hanem okosság!

A grillezés, kerti sütögetés nem feltétlenül úri huncutság, lehet okosan és takarékosan is finomakat készíteni, és a szabadtéri közös főzés túl jó móka, hogy erről lemondjunk. Összegyűjtöttünk néhány ötletet, amivel könnyedén megfelezhetők a költségek.

vous - 2020.07.19.
Grillezés félpénzből – nem kompromisszum, hanem okosság!

Valljuk be, hogy a nyár drága dolog, hiszen itt vannak a különféle fesztiválok, a nyaralás, külföldi utazás, a strandolások, teraszozások – ezek pedig mind eszik a pénzt. A kerti partik, közös sütögetések, de akár csak egy hétvégi családi grillezés is nagyon kellemes tud lenni, kikapcsol és feltölt, és ha jól szervezzük, egyáltalán nem macerás vagy megterhelő.

A feladatokat és az ételeket el lehet osztani, nevezzük csak divatosan „piknik jellegűnek” a partinkat, vagyis mindenki szálljon be, ne minden készülődés és pakolás a házigazdát terhelje.

cookta grillezes verseny

A magyar szabadtűzi wok: a színes hús tárcsán sütve a szezon sztárja

Szerencsére pillanatokon belül eljön az igazán jó idő, amikor legszívesebben az egész napot a szabadban töltjük – még a sütés-főzést is beleértve, például tárcsán sütögetve.

Arról nem is beszélve, hogy

soha senki nem mondta, hogy a grillrácsra csak érlelt steaknek, pácolt garnélaráknak vagy lazacnak szabad kerülnie.

Az olcsóbb húsokból is szuper fogások kihozhatók, és itt vannak a szezon friss zöldségei, amelyek a piacon jó áron beszerezhetők, és isteniek grillen sütve. A tapasztalat legalábbis azt mutatja, hogy a pácolt-sült zöldségek tűnnek el elsőként a kerti partikon. De lássuk a pénztárcabarát grillezős tippeket!

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
depositphotos
Ajánlott cikkek