Egyéb kategória

A nagymamám szerint egy dolog kell az élethez. Szerintem még kettő

Kislányként sok időt töltöttem a nagymamámnál, fiatal felnőttként kicsit eltávolodtunk egymástól. Engem lefoglalt az útkeresés, a napi dolgok, ő pedig belekezdett a tengernyi teendővel járó nyugdíjas éveibe. Az utóbbi időben viszont sokat beszélgetünk, mint felnőtt a felnőttel, ami egy egészen új élmény a számomra.

vous - 2017.07.03.
A nagymamám szerint egy dolog kell az élethez. Szerintem még kettő

Most már olyan dolgokat is elmond, amit korábban soha nem hallottam tőle.

Beavat a gondjaiba, a félelmeibe, az örömébe. Most már nem csak egy szuperkedves nagyi, aki hétvégén bundás kenyeret süt és habos kakaót készít reggelire, hanem egyszerre többdimenziós lett, rétegei vannak, mint a hagymának, igazi ember, aki rengeteget látott, tapasztalt, élt, ismeri önmagát, az embereket, a világot. Képben van vele, tudja, mit miért csinál vagy éppen mit miért nem csinál.

Nemrég szóba került, hogy vajon hogyan adatnak meg dolgok az életben. Vajon mi kell az élethez? Lehet a sorsot irányítani, befolyásolni? Aztán egyszer csak kibukott az én nagymamámból:

Abban hiszek, hogy az élethez egy dolog kell: szerencse.

Nem tudtam vele vitatkozni.

Lehetsz bármilyen jó, becsületes, talpraesett, ha nem szegődik melléd a szerencse, ha nem vagy jókor jó helyen, akkor nehezebb lesz boldogulnod. Szerencsére (!), azért nem lehetetlen egyről a kettőre jutni akkor sem, ha nem szerencsés csillagzat alatt születettetek.

A nagymamám mondatát úgy egészíteném ki, hogy a szerencse mellett azért még két dolog biztosan kell.

  • Az egyik a tudatosság.
  • A másik a szorgalom.

És ha a szerencse nem is szegődik mellétek, akkor is haladtok az úton, csak egy kicsit nehezebben és egy kicsit lassabban.

Aztán ki tudja, lehet, hogy fordul a kocka, változik a lapjárás, de addig sem vártok másra, hanem ti juttok egyről a kettőre.

Persze, lehet, hogy rosszul gondoljuk. Szerintetek mi kell az élethez?

nemetvolgyi-nagy-renata-szules-asztrologia-horoszkop

Tényleg már a születésünk pillanatában eldől a sorsunk? – Félelmek és szorongások nyomában

A születési horoszkópot a születés pontos idejére és helyére állítjuk fel. Ha a születés pillanatában valamilyen komplikáció lépett fel – illetve minden olyan hatás, ami akkor ott jelen volt, rögzült –, bevésődik. A születés időpontjának általában az első lélegzetvételt vagy a köldökzsinór elvágásának időpillanatát tekintjük, ez az az időminőség, amibe születünk, meghatározván személyiségünket és sorsunkat.

Németvölgyi-Nagy Renáta asztrológus cikkét IDE kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek