Egyéb kategória

Helló, párizsi divathét! – 6 trend, amit szívesen látnánk viszont a boltokban

Párizsban vasárnap óta zajlanak a párizsi couture divathét bemutatói, ahol különlegesebbnél különlegesebb ruhaköltemények, már-már művészi alkotások vonulnak fel a kifutókon, a divat nagyközönsége pedig külön örül ennek. Van mit nézegetni, kivesézni, fikázni és persze van honnan ihletet meríteni!

vous - 2017.07.03.
Helló, párizsi divathét! – 6 trend, amit szívesen látnánk viszont a boltokban

Lerágott csont már a téma, miszerint a fast fashion márkák szezonról szezonra inspirálódnak koppintják a neves dizájnereket. Így van, nincs mit tagadni, szépíteni. Nem hiszitek? Csekkoljátok egy korábbi cikkünket, amelyben letesztelhetitek, felismeritek-e a drága tervezői darabot és annak olcsóbb, hétköznapi verzióját.

Visszatérve az inspirációszerzésre, a párizsi couture divathét első bemutatóit látva arra gondoltam, megmutatom nektek, mi az, ami nem is lenne rossz, ha a következő szezonban szembejönne a Zarában, a H&M-ben vagy a többi kedvenc boltunkban.

mengyan-eszter-gucci-gender-divatbemutato-1

Most akkor tényleg ez lesz a divat?! – Miért ne dőljetek be a buta szalagcímeknek?

Idén Márciusban a Gucci összevont férfi-női kollekciója óriási port kavart. Az internetezők gyomra nehezen fogadta be azt a művészi alkotást, amit a divatház vezető tervezője elénk rakott. Az emberek hirtelen attól rettegtek, hogy a férfiak nők lesznek, a nők pedig férfiak, pedig ez nincs így.  A történet koránt sem fekete vagy fehér. Főszerkesztőnket, Esztert meg is ihlette a téma, cikkét ITT olvashatjátok el!

Kötött alkalmi ruha? Jöhet! 

Minden őszi–téli szezon alapdarabja egy kötött kardigán, pulóver vagy ruha, de mit szólnátok, ha ezúttal kötött alkalmi ruhát szerezhetnétek be? Tudjátok, olyan földig érő, testhez simuló, különleges darabot. Én örülnék!  

Forrás:
Vogue

A flitter a múlté –  elő a pikkelyekkel

Mire az emberek többsége elfogadja, hogy a flitterek nemcsak a karácsonyi szetteket, de a fesztiváloutfitet is díszíthetik, addigra búcsút is mondhatunk nekik. Legalábbis van esély arra, hogy jó néhány tervezőt és márkát megihlet majd ez az aranypikkelyes Atelier Versace darab. És ha ez megtörténik, elbújhatnak majd a flitterek. Éljen!

Forrás:
Vogue

Ombre – nem csak hajba  

Míg hajakat illetően szerencsére lecsengett az ombreőrület, addig lehet, hogy a ruhák világába csak most fog berobbanni? Nem lepne meg, látva ezt a Guo Pei couture estélyit! 

Forrás:
Vogue

Puffos ujjak – egyre durvábban 

Idén tavasszal izgalmasabbnál izgalmasabb felsők lepték el az üzleteket – ejtett vállak, puffos ujjak, félvállas felsők jelentek meg és mi ezeket kifejezetten imádjuk, így nem is kérdés, hogy felkészültünk az újabb hullámra: jöhetnek a még látványosabb vállmegoldások.  

Forrás:
Vogue

Virágstóla – nem csak királylányoknak 

Az a helyzet, hogy nem szeretem a tündérkirálylányos dolgokat, de ez a virágból készült stóla és koszorú még engem is megfogott. Tegyük a kezünket a szívünkre: nem lenne mókás ebben vonulni egy unalmas hétfő reggelen?  

Forrás:
Vogue

Szoknya szemeteszsákból – hódít a zero waste

Mielőtt mindenki a szívéhez kapna és heves kommentelgetésbe kezdene, jó hírem van: (még) nem fognak hódító útra indulni a szemeteszsákból készült szoknyák. Az A.F. Vandevorst tervezője valószínűleg csak üzenni szeretett volna, felhívni a figyelmet arra, mennyi hulladékot és milyen tempóban termel a divatipar. Az ötlet szuper, és valljuk be, a szoknya is vagány. 

Forrás:
Vogue
Ajánlott cikkek