Egyéb kategória

Matt, szaténfényű és csillogó: rúzskalauz a 2017-es trendekhez

Ha valaminek, hát a telt ajkaknak tényleg kultusza van mostanában. De nemcsak az ajak mérete számít, hanem az is, hogy ki mivel hangsúlyozza ki azt, amivel a természet – vagy egy ügyes kezű plasztikai sebész – megáldotta. A rúzsok, ajakkrémek, szájfények és -tinták tengerében könnyen elveszhet az, aki nem mozog otthonosan a sminkelés terén, de most segítünk: eligazítunk titeket a textúrák és a finishek világában. Lássuk, milyen trendekre számíthattok idén az ajakfestés terén!

vous - 2017.07.05.
Matt, szaténfényű és csillogó: rúzskalauz a 2017-es trendekhez

Matt rúzs

A kétezres évek a csillogó ajkak időszaka volt, a kétezer-tízes évek viszont a bársonyosan matt ajkak időszaka lett. Ebben Kylie Jennernek is jelentős szerepe volt: a realitysztár az ajakfeltöltését követően szinte csak matt rúzsokat használt – amit pedig magára kent, azt azonnal elkapkodták a boltok polcairól. (Egyébként innen jött az ötlet, hogy saját sminkmárkát forgalmazzon.)

Pár évvel ezelőtt még kuriózumnak számítottak, csak a legdrágább sminkmárkák üzleteiben lehetett hozzájutni a valóban csillogásmentes, gazdagon pigmentált stiftekhez, mostanra viszont már a megfizethetőbb, pénztárcabarát márkák is kínálnak kifejezetten jó minőségű matt rúzsokat. 

Hátrányuk, hogy a legapróbb tökéletlenséget is kiemelik – illetve hogy púderes állaguknál fogva jobban szárítanak. Aki viszont időt szán a felvitelre, az büszke lehet a végeredményre! Már a szivárvány minden színében kaphatóak, a merészebbek a barnákkal, kékekkel, zöldekkel és szürkékkel is kísérletezhetnek.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szájfény

A mattkultusz kellős közepén már maga a „szájfény” szó is nevetségesen hangzik, pedig ideje hozzászokni a gondolathoz: rövid időn belül vissza fog térni a csillogó ajkak divatja.

A kilencvenes évek jellegzetes trendjei nemcsak a divatban, hanem a sminkelés terén is újjászületnek, legalábbis a legutóbbi divatbemutatókon viszontlátott sminkek és a külföldi utcakép erre utalnak.

A szépségszakértők szerint a szájfény óriási átalakuláson ment keresztül: már nem az a ragacsos, hajszálakat magához tapasztó, szárító hatású krém, amit eddig ismertünk. Az új ajakfények tápláló olajokkal és ápoló összetevőkkel vannak dúsítva, így sokkal kellemesebb őket viselni, nem szárítanak, és nem hagynak maguk után ragacsos érzést. Ráadásul nem kell őket óránként újrakenni, mert sokkal tartósabbak, mint tíz évvel ezelőtti elődeik. A színtelen, klasszikus szájfény bármilyen rúzsra rákenhető, de önmagában, natúr ajkakon is szuperül mutat.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szatényfényű

Valahol félúton helyezkednek el egy matt és egy csillogó rúzs között a szaténfényű termékek. Az ajkaknak tompa fényt adnak, így a végeredmény egészséges és élettel teli lesz.

Nem véletlenül kapták a „szatén” elnevezést: ez a finish leginkább a szaténon enyhén visszaverődő fényhez hasonlít.

Jelenleg kicsit háttérbe szorultak, pedig gyönyörűen mutatnak.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Ajaktinta

Se nem szájfény, se nem rúzs, mi az? Hát persze hogy az ajaktinta. Ez az a kis sminktermék, ami enyhén áttetsző színt ad az ajkaknak. Épp ebben rejlik a varázsa: tényleg olyan, mintha valami csak megfogná az ajkainkat.

Nem ragad, nem szárít, és ha megfelelően viszi fel az ember, nem tud elmaszatolódni sem. Kapható tubusos, filctollszerű és applikátoros formában is – a netes vélemények viszont egyértelműen a filctollas verziót tartják a legjobbnak.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

A Rúzs, ami minden nőnek kötelező! De hogyan találjuk meg az igazi pirosat? Pádár Detti

A Rúzs, ami minden nőnek kötelező! De hogyan találjuk meg az igazi pirosat?

Kétség nem fér ahhoz, hogy a rúzsozott ajak a nőiesség védjegye. Még a nők szeme is megakad a nőkön. Itthon főleg amiatt, mert nem vagyunk hozzászokva. Leginkább azért bújunk el a piros rúzs elől, mert nem leljük a saját árnyalatunkat, valamint bátorságunkat. Ebben segítek most nektek!

Korábbi cikkünket folytatását itt találjátok.

Ajánlott cikkek