Egyéb kategória

Könyves bakancslista divatrajongó lányoknak

Imádom az életrajzi könyveket, imádom a divatot, szóval a divattervezőkről szóló életrajzokkal le lehet venni a lábamról. Ha hozzám hasonlóan ti is így vagytok ezzel, akkor a következő négy könyvet olvassátok el még idén nyáron. (Vagy ha nem fér bele, akkor csak vegyétek fel őket az „Ezt tuti elolvasom!”-listátokra.)

vous - 2017.07.06.
Könyves bakancslista divatrajongó lányoknak

1. Laurence Benaim: Yves Saint Laurent – A XX. század legnagyobb divattervezőjének élete

A valaha élt egyik legnagyobb tervezőzseni karrierje során festményekből ruhákat álmodott, ő adott a nőkre először szmokingot, és a szafari stílust is a nagyvárosi dzsungelbe álmodta újra. Provokatőr volt, de közben divatot teremtett a provokációval. Ő volt az első, aki tervezőként a saját divatházának parfümjét reklámozta (azóta mennyien ezt teszik!), mindezt anyaszült meztelenül. Ne felejtsétek, amikor ez történt, 1971-et írtunk. Yves Saint Laurent tavaly ünnepelte volna a 80. születésnapját, és mai napig hatással van a divatra.

Objektum doboz

Laurence Benaim műve klasszikus életrajz tele olyan nevekkel, utalásokkal, amelyekhez azért nem árt a közeletekben egy okostelefon. De higgyétek el, annyira be fog benneteket szippantani Saint Laurent és a divat világa, hogy maximálisan ki tudtok majd kapcsolni.

Bővebben a könyvről az Európa Könyvkiadó oldalán olvashattok.

2. Ian Kelly – Vivienne Westwood: Vivienne Westwood

Vivienne Westwood nemcsak divattervező, hanem aktivista is. Védi a környezetet, az állatokat, a fenntarthatósággal foglalkozó divatoldalakon rendszeresen feltűnik az a bizonyos idézet, amely szerint vásároljunk kevesebbet, válasszunk tudatosan és használjuk lehetőleg minél tovább, amit megvettünk. A könyvből az is kiderül, miért olyan fontos ez Westwood számára, miért nem mindegy neki a Föld sorsa.

Bővebben a könyvről az Európa Könyvkiadó oldalán olvashattok.

Objektum doboz

3. Patricia Gucci: Gucci – Egy sikeres dinasztia története

Sajnos még egyetlen sort sem tudtam olvasni ebből a könyvből, de aki a borítót tervezte, annak máris adnék egy piros pontot. Eléggé Instagram-kompatibilis lett, ami egy könyv esetében óriási előny.

Objektum doboz

A könyv egy elhallgatott szerelmi történetet mesél el. Aldo Gucci az első római Gucci-üzletben ismert meg egy fiatal lányt, Brunát, akibe beleszeretett. Amikor a lány teherbe esett, Londonba költöztette, majd később mindenki tudta nélkül visszaköltöztette Rómába. Patricia első tíz évében rejtőzködve, a világtól elszigetelten élt, majd lassan édesapja legfiatalabb tanítványává vált, és a családi vállalkozásban dolgozott egészen 1987-ig, amikor a család eladta a birodalmat.

Bővebben a könyvről a Gabo Kiadó oldalán olvashattok.

4. Tommy Hilfiger: Amerikai álmodozó – Életem a divat és az üzlet világában

Igazi sikersztori! Az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb karriertörténete a divat világában. Nagyjából így jellemezhető Tommy Hilfiger története, akinek a személye szerintem csak kevesek számára ismeretlen itthon.

Bővebben a könyvről az Atlantic Press oldalán olvashattok.

Objektum doboz

Ajánlott cikkek