Egyéb kategória

Tudtátok? Ebbe egyeztek bele, amikor megveszitek a fesztiváljegyet!

A fesztivál-szezon közepén járunk, így már talán egy kicsit el is késtünk, de fontosnak tartjuk, hogy tisztában legyetek azzal, mit vállaltok, ha megvásároljátok a fesztiváljegyet. 

vous - 2017.07.09.
Tudtátok? Ebbe egyeztek bele, amikor megveszitek a fesztiváljegyet!

Nos, lényegében nagyon sok mindent, amire nem is gondoltnátok – nem meglepő. Szerintünk viszont a legfontosabb, amiről tudnotok kell az a fesztiválokon készült fotók és videóanyagok – leginkább azok, amiket a rendezvény és azok különböző partnerei készítenek RÓLATOK további felhasználásra. 

Érhetőbben: mi van akkor, ha elmentek a Szigetre és egy ott igazoltan dolgozó fotós képet készít rólatok, majd a fotót meglátjátok a fesztivál közösségi oldalain vagy más partner oldalán?

Nem lett túl előnyös a kép, mégis fent van a közösségi oldalakon, inkább leszedetnétek? A helyzet az, hogy azzal, hogy megvásároltátok a fesztiváljegyet, beleegyeztetek abba, hogy a fesztiválon rólatok kép-, és videóanyag készülhet, melynek jogairól lemondtok.

fesztivál

Itt az „igazság”: így soundoznak a fiatalok 

Javában pörög a Balaton Sound, ami az egyik legnépszerűbb hazai fesztivál. Képeken mutatjuk, milyen is a hangulat.

Nem követelhetitek a cégtől, hogy a rólatok készült fotót leszedje az oldalairól. Igényt tarthattok erre, de ha a cég "jófejségből" nem veszi le, akkor jogi követelésetek nem lehet!

Fontos azt is tudnotok, hogy bár az arcotok szerepelhet a fotókon, a nevesítés akkor jogszerű, ha közszereplők vagytok. 

A pontos házirendetet és az ÁFSZ-t az alábbiakban olvashatjátok

II. Magatartási szabályok 

2./ A Látogató tudomásul veszi, hogy a Rendezvényekről hang- és képfelvételt készíthetnek a Sziget, valamint a Szigettől engedélyben részesülő Szerződéses partnerek

(..)Ennek megfelelően a Látogató a Rendezvényeken történő részvétellel kifejezetten hozzájárul arcának, megjelenésének, megnyilvánulásainak rögzítéséhez és közléséhez, azzal, hogy kizárólag kifejezett beleegyezésével nevesíthető.

Amennyiben a Látogató közszereplőnek minősül, úgy a beleegyezése nélkül is nevesíthető. Az előzőek szerinti megjelenítéseken annak készítője a Látogató tekintetében térben, időben, és felhasználási módban korlátlan, átruházható, és kizárólagos felhasználási jogosultságot szerez. (…) Az előzőek szerinti megjelenítés kapcsán a Látogató nem jogosult igényt vagy követelést támasztani a Szigettel szemben.

Még több infót ITT olvashattok!

Folytatás következik: Mi van akkor, az említett képekből mém készül, és elterjed?

Címkék: #fesztivál #fotó #jog
Ajánlott cikkek