Egyéb kategória

Segítünk, hogy ne vesszetek el a Pinterest hálójában – útmutató lépésről lépésre

El vagytok veszve, ha egy street style összeállítást, a szobátok vagy a lakásotok stílusát, esetleg az esküvőtökét kellene kitalálnotok, hogy hogyan is nézzen ki? Képesek vagytok naphosszat gyönyörködni a Pinterest csodálatos világában? Sorba bekedveltek egy rakás képet, és azt hiszitek, pillanatok alatt végeztek az inspirálódással, de minél több képet kattintotok le, annál inkább homályosodik el előttetek a cél? Akkor segítek, hogy tudtok könnyen, egyszerűen, gyorsan és hatékonyan inspirálódni, hogy megtalálhassátok a számotokra legtökéletesebb verziót, bármi is legyen az, és bármiről is legyen szó!

vous - 2017.07.09.
Segítünk, hogy ne vesszetek el a Pinterest hálójában – útmutató lépésről lépésre

Bármennyire is úgy tűnik, a Pinterest megkönnyíti az életünket, igazából egy óriási csapda, egy útvesztő! Hogy miért? Mert jobbnál jobb ötletek és szebbnél szebb képek találhatók rajta, így ha az elején még tudjuk is, hogy nagyjából mit szeretnénk, megvan a koncepció, 5–10 perc elteltével már azt is elfelejtjük, miért is mentünk fel rá. Ennek nem feltétlenül kell így történni, csak okosan kell keresni, és ragaszkodni egy-egy irányvonalhoz úgy, hogy semmi ne tántoríthasson el.

Megkérdeztem a csajokat a szerkesztőségben, hogy ők hogyan és mi alapján keresgélnek a Pinteresten.

Andi a következőket írta, illetve javasolná nektek:

„Én az elején nagyon szenvedtem attól, hogy túl sok a kép, mit mentsek. Beleestem abba a hibába, hogy ugyanazokat pinneltem. Az segített, hogy külön táblákba kategorizálom őket. Ami tetszik, azt mentem, és mindig hagyom, hogy zsigerből döntsek, szóval legyen hűha érzésem, ha látom a képet. Ezen kívül pedig szabály, hogy nem menthetek majdnem ugyanolyan képet, ami már van. Plusz a kategóriákat valami fontos mentén kategorizálom. Pl. esküvőszervezéskor tudtam, hogy zöld leveleket akarok, akkor zöld dekoráció volt a szűrő. Ez nem kell feltétlen olyan letisztult dolog legyen, mint például a háznál a nappali. Csak valami, ami fix és fontos.

Andi pedig jól írja, a koncepció és a cél szem előtt tartása nagyon fontos, na meg a megérzések is, a szerelem első látásra igenis létezik!

Nóri néha áldásnak, néha kifejezetten hátráltatásnak gondolja a Pinterestet:

„Ha nem munkához vagy sulis feladathoz keresek inspirációt, imádom a Pinterestet. Órákig tudnám görgetni, nézegetni a képeket és kétpercenként elkönyvelni mindenre, hogy: ez de jó ötlet! De – merthogy jön a de rész – munkához (legyen szó cikkről, fotózásról) nem feltétlen szeretem vagy érzem hasznosnak a Pinterestet. Egy inspirációtenger, amiben megfullad az ember. Személy szerint sokkal jobban szeretek a google-ben keresni különböző editorialokra, divatfotókra, amik számomra inspirálóbbak, mint egy random street style szett a Pinterestről. Persze, félreértés ne essék, én is szoktam szetteket nézegetni a Pinteresten, de ritkán találok olyat, amin az egészet szeretem. Inkább egy-egy részlet vagy szimplán csak a kép hangulata fog meg.”

Na, de nézzük, hogyan is használjátok a Pinterestet, és hogyan vágjatok bele a keresgélésbe!

A kezdet

Írjátok össze, mit is szeretnétek, hogy mi a koncepció. Ha például egy lakás stílusáról beszélünk, írjátok fel egy papírra, mik azok a stílusok, amik tetszenek. Minimál, retró, esetleg rusztikus vagy a tengerész stílus? Válasszatok ki közülük kettőt, amit úgy gondoltok, gond nélkül kombinálhattok.

Ha nyár, akkor navy stílus – Csempésszétek be a vízpartot a lakásba!

Ha nyár, akkor navy stílus – Csempésszétek be a vízpartot a lakásba!

Ebben a rekkenő hőségben szinte semmi másra nem vágyunk, mint egy nagy pohár hűsítő italra, és persze a vízpartra. Ezért ha szeretnétek otthon is úgy érezni magatokat, mintha nyaralnátok, nem kell mást tennetek, mint egy-két olyan lakberendezési kelléket beszereznetek, amelyek megidézik nektek a vízpartot. Erre pedig a legalkalmasabb stílus a navy – azaz a tengerészstílus.

Mappázás

Én az egyszerűség kedvéért – és hogy jobban be tudjam mutatni nektek a folyamatot – kiválasztom az ipari, vagyis úgynevezett indusztriális és a tengerész-, vagyis a navy stílust. Mindkettőhöz készítek – ahogyan majd nektek is kellene – egy-egy mappát, amibe azokat a dolgokat gyűjtöm, amelyek nagyon tetszenek ezekből az irányzatokból.

Ha úgy érzitek, elég képet gyűjtöttetek, amivel már el tudtok indulni, kezdjétek megint csak egy papírra leírni, mi az, ami ezek közül megfog benneteket a képről, és azt is, hogy miért.

Forrás:
pinterest

Navy stílus

  • Tetszik, mert tele van természetes anyagokkal: kezeletlen fabútorokkal, lenvászon textilekkel, rattankosarakkal és mesés tengeri herkentyűkkel: csigákkal, kagylókkal.
  • Tetszik, mert hideg és meleg színek is vannak benne, mint a piros és kék.
  • Tetszik, mert az egész harmonikus és letisztult a csíkos textilek és az egyszerű bútorok miatt.

Forrás:
pinterest

Ipari stílus

  • Tetszik, mert természetes anyagok jellemzik, mint a fa, fém és a bőr.
  • Tetszik, mert szép visszafogott, harmonikus, nem túlságosan hivalkodó színek jellemzik.
  • Tetszenek a bútorok formái, ami íves is és szögletes is.

Ha összeírtátok a jellemzőket, ami miatt szívesen voksolnátok két irányzatra, vessétek össze a jellemzőiket, és találjátok meg a közös nevezőket. Ha nincs túl sok, ne aggódjatok, van, hogy pont az ellentétek miatt fog működni együtt a két dizájn.

Szobafestő kisokos

Szobafestő-kisokos – a harmonikus, letisztult szobabelsőkért

Időközönként nem árt egy tisztasági festés a lakásban. Ez persze nemcsak a tisztaság miatt lehet fontos, hanem azért is, hogy mi magunk, a lakással együtt megújuljunk. Mivel az ember lánya és a divat is változik, nem biztos, hogy az a falszín, amit korábban választottatok, még mindig közel áll a szívetekhez. Ha szívesen változtatnátok a lakás hangulatán, ezzel együtt a sajátotokon, elmondom, hogy érdemes nekiesni egy ilyen procedúrának.

A természetes anyagok, letisztult vonalvezetés, átláthatóság például mindkettőt jellemzi, de ott vannak mellette a szuper ellentétpárok is, mint a puha meleg fa és a hideg fém, a sima, letisztult bőr és a texturált fonott bútorok és kosarak. Máris izgalmasabb, hogy van egy kis csavar és harmonikus ellentétpár benne, nem igaz?

Forrás:
pinterest

Moodboard – avagy a hangulatkollázs

Kezdődhet a szelektálás! A két mappába legyűjtött képekből és az irományból mit és miért is szerettek, mi és miért is tetszik, már csak ki kell választanotok azokat, amit szeretnétek is, ha visszaköszönne az otthonotokba. Ezeket pedig az alábbi szempontok szerint válogatjátok ki:

  • Lehet itthon kapni, rendelni vagy készíttetni?
  • Elég kényelmes ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat benne?
  • Belefér a büdzsénkbe?
  • Nem fogunk nagyon hamar ráunni? …stb.

Forrás:
pinterest

Ugyanezek a kérdések és paraméterek igazak lehetnek például egy öltözékre is, sőt egy esküvőre is – na jó, kivéve azt, hogy ennyi idő alatt nem tudnátok a dekorációra ráunni! Ha pedig ezek alapján is kiszelektáltátok, tegyétek a képeket egymás mellé!

„Egyszerre nőies és hercegnős lesz a menyasszonyi ruhám” – Norie-videó Takács Nóra

„Egyszerre nőies és hercegnős lesz a menyasszonyi ruhám” – Norie-videó

„Modellként a fotózásokon rengeteg menyasszonyi ruhát viselhettem. Egészen addig tudtam, mi áll jól, amíg nem került arra sor, hogy a saját ruhámat elkészíttessem. Segítségemre volt Beke Luca, a Lucidité Atelier megálmodója, aki az én ruhámat készíti. Mire kell figyelnie egy menyasszonynak? Mennyire kell figyelembe venni a trendeket? Bárki felvehet bármilyen ruhát? A videóból kiderül. Ja, és láthatjátok azt is, hogyan zajlik a próba.

Mentsétek le a képeket, és tegyétek egy közös mappába, készítsetek belőlük kollázst egy képszerkesztő programmal, a lényeg, hogy mindenképp egy felületen nézzetek rájuk.

A moodboard a legegyszerűbb módja annak, hogy jól látszódjanak az irányvonalak. Ezek lehetnek hangulatfotók, színek, anyagok, textúrák, akár már konkrét tárgyak is, egy lapra vagy mappába helyezve.

Ha valami kilóg a képek közül, egyből szemet fog szúrni, ha pedig ezektől is megszabadultok, biztosan egységes képet kaptok és egy letisztult koncepciót mind anyagokban, mind pedig formában, színekben és stílusban.

Forrás:
pinterest
Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.