reggel jóga

3 reggeli rituálé, amit akkor se hagyjatok ki, ha káoszosan indul a napotok

Mindig vannak kifogások arra, miért indul valakinek őrült módon a napja. Pedig ha tudatosak vagytok már reggel, képesek lesztek jobban kézben tartani az egész napot. Nem kell mást tennetek, mint körülbelül öt perccel korábban ébredni a szokásosnál, és a telefonnyomkodás helyett a következő három dolgot rutinná tenni.

1.

Minden reggel igyatok meg egy nagy pohár citromos vizet. Éjszaka, főleg ha nagyon meleg van, rengeteg folyadékot veszítetek, amit reggel érdemes pótolni. A citromos víz beindítja az anyagcserét, a C-vitamin löketet ad a szervezetnek. A többi jóságról sztárszerzőnk, Takács Nóra egy korábbi videójában mesélt nektek, nézzétek újra:

Objektum doboz

Ha szeretitek a kihívásokat, tartsatok 28 napos reggeli citromos víz kihívást. A végére állítólag (a VOUS-lányok közül még senki nem próbálta) sokkal energikusabbak lesztek.

A reggeli citromos víznek egyébként számtalan verziója létezik. Van, aki a sima, szoba-hőmérsékletű vagy langyos vízre esküszik, és van, aki a citrom helyett tengeri sót tesz bele. (Brrr.)

2.

Reggelente ne a telefonotokhoz nyúljatok elsőként, hanem miközben isszátok a vizet, gondoljátok át a napotokat, majd 5 percig meditáljatok. Nem kell ehhez gurunak lenni, alapszinten elég csak lehunyni a szemeteket, és befejezni a következő mondatokat:

  • Ma hálás vagyok azért, mert...
  • A mai napom azért lesz jó, mert...
  • A mai napom szép szava a...

3.

Végezzetek el egy egyszerű légzőgyakorlatot.

  • Helyezkedjetek el törökülésben vagy üljetek le egy székre.
  • Hunyjátok le a szemeteket, az egyik kezeteket ejtsétek lazán az öletekbe.
  • A másik kezetek középső ujjával érintsétek meg a homlokotok közepét. A szabad ujjaitok valamelyikével (ahogy a legkényelmesebb) fogjátok be a bal orrlyukatokat, és a jobb orrlyukatokon vegyetek lassan (nagyon lassan) levegőt.
  • Tartsátok bent 2-3 másodpercig.
  • Majd a bal orrlyukatokon fújjátok ki (persze, ehhez be kell fogni a job orrlyukatokat, amelyiken eddig a levegőt vettétek).

Egészen addig végezzétek a gyakorlatot, amíg nem érzitek úgy, hogy készen álltok a napra.