Egyéb kategória

Cipőt a férfirészlegről? Miért ne? – Ruhadarabok, amiket érdemes a férfiosztályon keresni

Gondoltatok már arra, hogy az igazi boyfriend farmert nem a női osztályon kell keresni? Na és arra, mennyivel egyszerűbben találni egy oversize felsőt a férfiaknak szánt darabok között? Ha nem, ideje megfontolnotok. Mi, a VOUS szerkesztőségében többen is rendszeresen vásárolunk férfiosztályon olyan darabokat, amikről ember legyen a talpán, aki megmondja, kinek is készültek valójában. Tartsatok velünk, ezúttal (is) a férfirészlegre kalauzolunk titeket!

vous - 2017.07.13.
Cipőt a férfirészlegről? Miért ne? – Ruhadarabok, amiket érdemes a férfiosztályon keresni

Emlékeztek még főszerkesztőnk, Eszter cikkére? Szuper tippeket adott arra, hogy mik azok az alapdarabok, amikért bizony érdemes a pasiknak szánt ruhák között is szétnézni egy-egy vásárlás alkalmával. Férfias játékok napunk alkalmából úgy döntöttünk, kibővítjük a listát! Van még 5 jó „okunk” arra, hogy ne csak a női osztályon nézelődjetek!

600

5 ruhadarab, amit érdemes a férfiruhaosztályon megvennetek

„Amikor a kedvenc fast fashion üzleteimben nézelődöm, sosem hagyom ki a pasiosztályt, mert sokszor találtam már ott egy-egy olyan ruhadarabot, amit évek óta nyúzok. Több pólóm, atlétám, kiegészítőm, kardigánom, pulcsim van onnan, eddig csak nadrágot és fehérneműt nem találtam – az előbbi általában a szabása miatt nem jó, az utóbbit mégiscsak túlzásnak érezném” – írta Eszter, aki azóta a vásárlásról „leszokott”, a férficuccokat azonban továbbra is imádja. A cikk folytatásáért kattintsatok IDE!

#1 – táska

Míg a legtöbb fast fashion üzlet női osztálya dugig van rikító, hímzett, agyondíszített clutchokkal, válltáskákkal és kézitáskákkal, addig a férfiosztályon egy kis megnyugvásra lelhet a szemünk – már ami a vibráló színeket és motívumokat illeti. Ha egy egyszerű színű és szabású hátitáskát vagy sporttáskát kerestek, érdemes a férfikiegészítők között szétnéznetek. Kombináljátok nőies, színes, hangsúlyos ruhákkal, hisz nem kell, hogy mindig a táskák, kiegészítők domináljanak

#2 – napszemüveg

Napszemüvegek terén könnyű dolgunk van: millió színű, fazonú és mintájú darab közül válogathatunk idén – határt maximum a türelmünk szabhat, míg az igazit keresgéljük. Ha tudjátok már, a ti arcformátokhoz melyik fazon illik leginkább, lehet, hogy érdemes betérnetek a férfiosztályra is. Hogy miért? Azért, mert ott sokkal nagyobb eséllyel találtok rá a tökéletes pilóta vagy wayfarer darabra.

#3 – cipő

Mielőtt mindenki egy emberként hördülne fel: elismerem, nincs szebb látvány egy gyönyörű magas sarkúnál, DE! Márpedig jön az a bizonyos de rész. Nem minden nő szeret/akar a hét hét napján magas sarkúban létezni. Ha ti is szeretitek a kényelmes, sportos és bohókás fazonokat, ráadásul nagy lábon éltek – gondolok itt a 38, 39, 40 és 41-es méretre –, tegyetek egy kitérőt a férfiosztályra.

Higgyétek el, tényleg találni különleges darabokat. Én a legutóbbi ilyen „kiruccanásom” alkalmával azonnal beleszerettem egy ezüst edzőcipőbe. A mérettel és a fazonnal sem volt gond, egy percig sem éreztem, hogy ezt nem „nekünk” tervezték volna. Bár én végül otthagytam a csodacipőt – nem használtam volna ki –, arra biztatlak titeket, adjatok egy esélyt az ilyen daraboknak. 

kerdojel

Tudtátok?

A New York-i Fogyasztóvédelmi Minisztérium által 2015-ben kiadott tanulmány szerint egy női farmer átlagosan 10 százalékkal kerül többe, mint a férfiaké. A tanulmány emellett azt is kimutatta, hogy a nők számára forgalmazott termékek valójában több mint 42 százalékkal kerülnek többe, mint a férfiaknak szánt termékek.

#4 – dzseki

Már 2 éve, hogy újra ellepték a bomberdzsekik a boltok polcait. Míg a női részlegen az őszi/tavaszi szezon miatt legtöbbször keki, burgundi és rózsaszín színekben találni, addig a férfirészlegen sokszor nagyobb választékkal találjuk magunkat szemben. Ha már ott vagytok, vessetek egy pillantást a farmerdzsekikre is, szuper fazonú és mintájú kabátokra bukkanhattok és még az is lehet, a méretproblémákkal sem lesz akkora gondotok, mint a női boltokban

#5 – mackónadrág

Szerzőnk és szerkesztőnk, Emcsi a korábbi cikkünkben elárulta, imádja a férfinadrágokat:

„Sokszor nem találok a stílusomnak megfelelő ruhát a női osztályon. Nem olyan régen felfedeztem, hogy a pasirészlegen eszméletlen menők a nadrágok, farmerek. Érdemes felpróbálni őket, meg fogtok lepődni, mennyire jól állnak.”

Ráadásul nem csak a farmerekkel járhattok jól: a férfiakra készült mackónadrágok sok esetben sokkal lazábbak, rugalmasabbak, kényelmesebbek. Arról nem is beszélve, hogy a választék is szélesebb. Tegyetek egy próbát!

Szerezzétek be a szezon legvagányabb darabjait! 

1. Mango 2. Zara 3. Pull&Bear 4. Pull&Bear 5. Zara 6. Pull&Bear 7. Zara 8. Zara 9. Mango

1. Mango 2. Zara 3. Pull & Bear 4. Pull & Bear 5. Zara 6. Pull & Bear 7. Zara 8. Zara 9. Mango
Forrás:
VOUS
Ajánlott cikkek