Egyéb kategória

Kamillázzatok csak: fedezzétek fel a gyógynövényt egy hűs és krémes desszertben!

A levendula után új illatos gyógynövény kér helyet a különlegesebb desszertekben, mégpedig a kamilla. Elsőre talán furcsának tűnhet, de ahogy a levendulánál sem kell túlzásba esni, (különben olyan lesz a desszert, mintha a nagyi szekrényébe harapnánk), úgy óvatosan adagolva a kamillával is meglepően finom lehet a végeredmény. Mondjuk egy krémes desszert esetében.

vous - 2017.07.18.
Kamillázzatok csak: fedezzétek fel a gyógynövényt egy hűs és krémes desszertben!

A kamillára leginkább csak akkor gondolunk, ha megfájdul a hasunk, ég a gyomrunk, és nemigen kapcsolódik hozzá pozitív élményünk, hiszen csak kényes, kellemetlen helyzetekben nyúlunk utána.

Pedig egyébként nagyon finom melegen és hidegen is, valóban jót tesz az emésztőrendszernek, de nyugtató és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Főzete egyébként a hajat fényessé teszi, és érzékeny vagy pattanásos bőrűeknek az arcbőrt is érdemes lemosniuk vele rendszeresen – szebbé varázsolja a bőrt.

kérdőjel

Segítsetek eldönteni a vitát! Mit jelent a kamillázás?

Veletek előfordult már olyan, hogy egy bizonyos kifejezést máshogy használtatok, mint az ismerőseitek? Nálunk, a szerkesztőségben a legújabb ilyen a kamillázás. Ahányan vagyunk, annyiféleképpen használjuk. Segítsetek nekünk eldönteni, mit jelent!

A kissé mellőzött kamilla külföldön már kezd belopózni a desszertek világába: sok blogon krémekbe, habokba, pudingokba csempészik bele a kamilla kellemes ízét, méghozzá csak áztatással, sosem forrázással, vagyis nem „kamillateás” lesz a végeredmény, hanem csak nagyon enyhe, különleges illatot és aromát ad ezeknek a könnyed desszerteknek. Amolyan nyári rét hangulatot kölcsönözve nekik.

A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek