Egyéb kategória

Tedd–ne tedd: házi praktikák leégés ellen – a konyhából

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy nyaraláskor már az első napon a maximálisat szeretnék kihozni a napozásból, hogy minél előbb csodás barnult bőrrel élvezhessék a vakációt. Óvatosan csak, mert a leégett bőr napokig megkeserítheti a szabadságos napokat! Mindenesetre ha így jártunk, akkor bevethetünk néhány házi praktikát, de vannak olyanok is, amit jobb elkerülni.

vous - 2017.07.20.
Tedd–ne tedd: házi praktikák leégés ellen – a konyhából

Mi a teendő, ha véletlenül túlságosan megkapott a nap, a bőrünk lángol, az arcunk feszül, és még a leglengébb pamuttrikó és a lepedő érintése is fájdalmas? Nyilván vannak erre speciális készítmények, de ha nem vagyunk felkészülve (vagy zárva a patika), akkor néhány házi praktikát, konyhai alapanyagot is bevethetünk.

A neten keringő csodaszerek egy része viszont megtévesztő: többet ártanak, mint használnak.

Minden leégés, sőt okos napozás esetén is a legfontosabb, hogy hidratáljuk magunkat. Elsősorban igyunk sok-sok folyadékot, lehetőleg tiszta vizet vagy lehűtött teát, limonádét, de emellett a bőrünket is hidratáljuk. Ám a bőr számára most nem az a legjobb, ha hosszasan áztatjuk egy kád vízben, medencében vagy a zuhany alatt, mert a víz szárítja a bőrt. Egy gyors, hűsítő zuhany után finoman itassuk le a vizet, majd jöhetnek a praktikák.

szoli

Szolárium-kisokos: lehet egészségesen is barnulni

Ez nem a „szolizzon mindenki!” cikk. Senkit sem szeretnék rábeszélni a mesterséges barnulásra, sem lebeszélni arról. Szoktam szolizni. Viszonylag rendszeresen járok, tudom, ismerem a kockázatokat, mégis úgy gondolom, hogy ebben is meg lehet találni az „egészséges” mértéket. Ha már úgyis majdnem mindenki csinálja, MERT CSINÁLJA, akkor igenis beszélni kell róla!

Tejföl, joghurt

Nyugtató, tápláló, hűsítő hatású a bőrre kent hideg tejföl és joghurt, és nagy valószínűséggel mindig van belőle a frigóban. Magas víz- és tápanyagtartalma miatt a túlságosan megpirult bőrfelületre kenve nagyon jó hatása van. 5–10 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel öblítsük le. 

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
Depositphotos
Ajánlott cikkek