Egyéb kategória

Minden eddiginél érzékenyebb és őszintébb dokumentumfilm készült Diana hercegnéről

1997. augusztus 31-én hunyt el Diana walesi hercegné. Pontosan emlékszem erre a napra, évnyitóról értem haza, amikor a tévé tele volt az összeroncsolódott fekete autó képeivel. A hír még engem is sokkolt, pedig valójában anyu rajongott a hercegnéért, akinek a sorsával sok-sok nő tudott azonosulni szerte a világon.

vous - 2017.07.24.
Minden eddiginél érzékenyebb és őszintébb dokumentumfilm készült Diana hercegnéről

Diana története a mai napig foglalkoztatja a világot. A tragikus sorsú hercegné életével és halálával idén még többet törődik a média: húsz éve történt a szerencsétlen baleset. (Szerintem baleset, de természetesen léteznek összeesküvés-elméletek arról, miért kellett a hercegnének és szeretőjének, Dodi al-Fayednek meghalnia.)

Dianáról számtalan dokumentumfilm és tévéfilm készült, a legutóbbit – amely a Diana, Our Mother címet kapta és június 24-én mutatják be – tartják az eddigi legőszintébbnek, hiszen fiai, Vilmos herceg és Harry herceg olyan intim történeteket és gondolatokat osztottak meg a stábbal, amelyeket korábban soha.

Forrás:
HBO

Többek között azt, hogy egy hónappal a hercegné halála előtt találkoztak vele utoljára, és csak pár nap választotta el őket attól, hogy újra lássák egymást. Az utolsó telefonhívásuk Diana halála előtt csupán néhány órával történt, de rövidre zárták a beszélgetést, mert rohantak vissza játszani. 15 és 12 évesek voltak akkor. Harry hozzátette, hogy nem szeretett a szüleivel telefonon beszélgetni, mert úgy érezte, túl sokat beszélnek telefonon, és túl keveset személyesen. Amikor csak lehetett, lerövidítette a telefonhívások hosszát. Ha tudta volna, hogy utoljára beszél akkor az édesanyjával, valószínűleg mást mondott volna. Most viszont élete végéig ezzel kell együtt élnie.

A Daily Mail cikke szerint Harry herceg többször majdnem elsírta magát, amikor végignézte a dokumentumfilmet. Vilmos pedig azt nyilatkozta, most volt itt ennek az őszinte interjúnak az ideje, de többször nem szeretne ilyen mélységében nyilatkozni.

A film előzetesét se hagyjátok ki:

Objektum doboz

diana

Cikkek Diana hercegnéről

Ajánlott cikkek