Egyéb kategória

Új tortatrendek: a fekete, a szögletes és az absztrakt cukorszoborral díszített

Ugyan már derékig járunk 2017-ben, az új tortatrendekkel nem tudunk betelni. Három nagy kedvencünket is megmutatjuk, és alig várjuk, hogy itthon is kipróbálhassuk őket. (Na jó: nem mindenki.)

vous - 2017.07.27.
Új tortatrendek: a fekete, a szögletes és az absztrakt cukorszoborral díszített

Fekete

Nem egyértelmű, hogy aki rajong a fekete színért, az rajong a fekete tortákért is, pedig egészen gyönyörű darabokra bukkanhattok. A fekete fagyi után a fekete torta már csak egy kis lépés. A VOUS szerkesztőségét megosztja az új trend: van, aki semmiféle fekete ételt nem lenne hajlandó megenni közülünk, annyira természetellenesnek találja, más örömmel rendelne fekete tortát most azonnal.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Szögletes

A kerek forma mellett egyre népszerűbb a szögletes. A VOUS egyéves születésnapi bulijára is szögletes tortát rendeltünk. Nemcsak jól nézett ki, hanem sokkal egyszerűbb volt szeletekre is vágni. A trendeket azért valószínűleg nem a praktikum írja, sokkal inkább a változatosság.

A szögletes egyszerűen izgalmasabb, mint az unalomig ismert kerek, és ennyi.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Cukorcsobbanással díszített

Nagyapám, aki cukrászmester volt Békéscsabán, nagy művelője volt a húzott cukornak. Csak emlékképeim vannak arról, hogyan kevert ételfestéket abba az anyagba, amelyet aztán a fényesre koptatott kilincsen nyújtott, húzott. A festék először csíkokat húzott a „cukorba”, utána olyan fényes lett, mint a selyemcukor. Ebből készültek utána a cukorrózsák szirmai, levelei, a különleges díszek, amelyek utána a torták tetejére kerültek.

A 2017-es trendek szerint már nem rózsák, hanem absztrakt, csobbanásra emlékeztető alakzatok kerülnek a sütemények, torták tetejére.

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

pinczel-orsolya-interju-mengyan-eszter

Pinczel Orsolya: „Jól tettem, hogy diplomával a hónom alatt elmentem cukrászképzésre”

Kicsit reménykedtem abban, hogy amikor Pinczel Orsi cukrásszal és receptfejlesztővel találkozunk, a műhelyébe invitál majd. Szinte láttam magam előtt, ahogy beszélgetés közben ő összeüt egy könnyű krémest vagy épp tortát díszít, én pedig egyszer csak kapok egy keverőtálat vagy habverőt, hogy kicsit nyalakodhassak. Bár a műhelyprojekt egyelőre kicsit áll, Orsi szakmai karrierje más pályán dübörög: egyre több budapesti étterem keresi meg, hogy ütős receptet találjon ki nekik, közben folyamatosan vannak megrendelései is. Az interjút ide kattintva olvashatjátok.

Ajánlott cikkek