Egyéb kategória

Carrie Bradshaw is így kezdte… – 5 cipő, amire minden nőnek szüksége van

Bár Marilyn Monroe azt mondta, a gyémántok a lányok legjobb barátai, azt hiszem, kijelenthetjük, a cipőket jobban szeretjük. Sokkal jobban. Azonban ahelyett, hogy a világ összes lábbelijét be akarnátok szerezni, megmutatom, melyik az az öt alapdarab, amire egy jól felépített ruhacipőtárban mindenképp szükség van. 

vous - 2017.08.04.
Carrie Bradshaw is így kezdte… – 5 cipő, amire minden nőnek szüksége van
divat alap ruhatár ruhadarab

9 + 1 ruhadarab, ami nem hiányozhat az alapruhatárból – nektek megvan minden?

Ugye nem kell bemutatnom a nincs egy göncöm se szitut? Naponta nők ezrei élik át a reggeli rohanás legkellemetlenebb perceit, amikor is jön a felismerés: nincsen ruhám randira, állásinterjúra, kiállításmegnyitóra – pedig a szekrény dugig van. De mi lehet a baj? Kezdjük az alapoknál – vagyis az alapruhatárnál –, a gondok ugyanis innen erednek. A teljes cikket ITT olvashatjátok! 

1. Körömcipő

Kezdjük az elején, az elengedhetetlen körömcipőnél. Tudjátok, a klasszikus, az örökzöld, a mindenhez passzoló darab – tudom, nem könnyű megtalálni. Szánjatok időt arra, hogy beszerezzétek a tökéletes körömcipőt, ugyanis egy jó minőségű darabbal évekig nem lesz gond a különleges alkalmakkor, randikon, céges bulikon és esküvőkön. Sőt hétköznapra farmerhez is viselhetitek, ha úgy tartja kedvetek.

A legjobban egy fekete, sötétkék vagy nude színű darabbal jártok, a sarokmagasság pedig csak az ízléseteken múlik.

2. Balerina

Ha hozzám hasonlóan írtóztok a magas sarkú cipő gondolatától is, vagy csak szimplán szeretitek a nőiességet a kényelemmel párosítani, akkor a balerinát nektek találták ki. A balerinacipők minden tavasszal ellepik a boltok polcait, ilyenkor pedig a legkülönfélébb verziók közül válogathatunk – hegyes orrú, szalagos, hímzett, csillámporos, szegecses –, határ a csillagos ég.

Az alap ruhatárhoz szerezzétek be a kedvenceteket, de figyeljetek a színére! Mindenképp olyan darabot válasszatok, ami illeszkedik a legtöbbször viselt, kedvenc ruhadarabjaitokhoz, hiszen ezekhez fogjátok nap mint nap viselni. A teljesen lapos cipőt sok nő lába hamar „elutasítja”, ez esetben figyeljetek arra, hogy olyan lábbelit válasszatok, ami legalább egy 1–1,5 centis sarokkal rendelkezik. 

3. Edzőcipő

Talán soha nem volt akkora sikere az edzőcipőknek, mint az elmúlt években. A rajongás érthető: egyszerre laza, sportos, nőies, kényelmes és még sorolhatnám. Egy stílusos edzőcipőt vagy tornacipőt simán felvehettek rohanós hétköznapokra farmer + póló kombóhoz, csakúgy, mint egy alkalomra kis feketéhez. Találjátok meg a számotokra tökéletes fazont, szeressétek és hordjátok – ne csak edzéshez! 

1. Mango, 2. Mango, 3. Office Shoes, 4. Zara, 5. Stradivarius

1. Mango, 2. Mango, 3. Converse, 4. Zara, 5. Stradivarius
Forrás:
Vous

4. Szandál

Míg a strandpapucsról sokan remélik úgy vélik, „egynyári szerelem”, addig egy szandállal nem lőhettek mellé. Számtalan verziója létezik és bármelyiket is választjátok, éveken át mellettetek lesz a nyári melegben. Míg egy magas sarkú szandált alkalmakkor is kihasználtok, addig egy lapos talpú verzióval könnyen átvészelhetitek a tikkasztó nyári napokat. A választás rajtatok áll! 

5. Bokacsizma

Ha megvagyunk a tavaszi, majd nyári kedvencekkel, jöhetnek a hideget is átvészelő társak. A közkedvelt lovaglócsizma mellett a téli „cipőtár” elengedhetetlen darabja egy jó bokacsizma. Hogy miért? Mert passzol szoknyához, nadrághoz, alkalmakra és hétköznapokra is. És míg a tökéletes lovaglócsizmát a sokakat érintő vádliproblémák miatt évekbe is telhet beszerezni, addig egy bokacsizmával könnyebb dolgunk van. 

+ 1. Mit ajánl a személyi stylist?

Szemes Nóra személyi stylist naponta több ember teljes ruhatárát építi fel vagy épp bővíti ki. Szerinte a fent említett 5 alapdarab mellé elengedhetetlen egy jó nude cipő, legyen szó magas sarkúról, balerináról vagy akár sportos fazonról. Néhány héttel ezelőtt főszerkesztőnk, Mengyán Eszter egy korábbi cikkünkben a nude lábbelik fogalmáról mesélt nektek. 

„A nude csak akkor nude, ha a bőrötök színével vagy megegyezik vagy maximum egy árnyalattal tér el. A bőrszínünk ugyanis sokféle lehet, így egy világosabb bőrű számára a nude teljesen mást jelent, mint annak, aki képes nyáron aranybarnára lesülni a napon.

Minden más esetben nem nude cipőt vásároltok, hanem bézs vagy barna cipőt, amely biztosan nem fogja optikailag nyújtani a lábatokat.

Ha még többet olvasnátok a nude cipőkről, kattintsatok ide Eszter cikkéért! 

szemes nóra

Szemes Nóra, személyi stylist

Szemes Nóra tíz éve dolgozik személyi stylistként, több, mint 900 ügyféllel rendelkezik, emellett számos VOUS cikkben olvashattátok már a véleményét különböző témákról. Lemaradtatok? Ideje pótolni!

Ajánlott cikkek