Egyéb kategória

Paradicsom kimaxolva – izgalmasan, sokféle módon

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor a szabadföldi paradicsomok a legfinomabbak. Már a nagyobb, lédús fajták is beértek, a bokrok pedig ontják az édes, lédús, zamatos paradicsomokat. Nem lehet betelni velük – és nem is kell, faljunk belőlük minél többet, mert szuper egészségesek.

vous - 2017.08.06.
Paradicsom kimaxolva – izgalmasan, sokféle módon

Aki jár piacra, az örömmel és ámulva láthatja, főleg a termelői kis piacokon vagy kistermelőknél, hogy mennyi fajta paradicsomot kínálnak. Míg régen volt a lédús klasszikus ás a húsos lucullus fajta, addig ma koktél, cseresznye, datolya, körte, sárga, narancsszínű és fekete fajták, parányik és hosszúkásak, csokis és málnás ízűek is léteznek, a hatalmas, tenyérnyi ökörszív paradicsomról nem is beszélve.

A piacon az is jó, hogy mindegyikből vehetünk kisebb mennyiséget, és kóstolgathatjuk kedvünkre, ráadásul tudjuk, hogy ezzel a hazai termelőket támogatjuk, és a paradicsomok is frissek, nem utaztak olyan sokat, mintha Marokkóból vagy Spanyolországból érkeztek volna, mert igen, a hiperek polcain még nyári csúcsidőben is belefuthatunk messziről érkező zöldségekbe.

Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok Vásárlás Mojzes Nóra piac

Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok

Drágultak az élelmiszerek, a zöldség különösen. Ehhez hasonló mondatokat sokszor hallhattunk anno Lenke nénitől is a Szomszédokban, de sajnos hiába telt el 20–30 év, az árnövekedés mit sem változott. A fizetések maradnak, az árak pedig csak nőnek és nőnek. Ez persze kiküszöbölhetetlen, de ha szeretnétek valamicskét spórolni a havi kajabüdzsén, adok pár tippet, amelyeket érdemes megfogadnotok.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatjátok.

Vásárláskor arra figyeljünk, hogy feszes, ép bőrű példányokat válasszunk, és ha a kezünkbe véve a méretéhez képest nehéznek tűnik, akkor biztosak lehetünk abban, hogy lédús is a paradicsom. Ha pedig az érettséget és az aromát szeretnénk ellenőrizni, akkor a zöld szárat morzsoljuk kicsit össze az ujjainkkal, szagoljuk meg: ha intenzív az illata, akkor jó érett és édes lesz a paradicsom.

A cikk itt még nem ér véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!

Forrás:
cookta.hu
Ajánlott cikkek