Egyéb kategória

Ámulatba ejtő látványt nyújt a kolumbiai szivárványfolyó

Ámulatba ejtő látványt nyújt a dél-amerikai Caño Cristales, más néven az „az öt szín folyója” – különösen a szeptember–novemberi időszakban, ekkor ugyanis a folyó a szivárvány színeiben pompázik.

vous - 2017.08.14.
Ámulatba ejtő látványt nyújt a kolumbiai szivárványfolyó

A folyó Kolumbia középső részén, Meta megye területén található a Sierra de la Macarena Nemzeti Park területén, amely a környéken a kormányerők és a kábítószer-kereskedők között több évtizede zajló fegyveres konfliktus véget értével 2010 óta újra látogatható.

India folyó

A végzet borzalmakat rejtő folyója, amelyben egyszerre mosakodnak és temetkeznek

Egy folyó, ami durván szennyezett, mégis egyetlen cseppje is elegendő a megtisztuláshoz, és amiben egyszerre mosakodnak és temetkeznek. A partján halottakat égetnek, vizében gyermekek és szent emberek oszló holttestei úszkálnak, állatok gázolnak benne, míg a zarándokok fürdenek és isznak is belőle. Míg a Gangesz számunkra a végzet borzalmakat rejtő folyója, addig az indiaiak egyik legszentebb helyükként tekintenek rá. A teljes cikket ide kattintva olvashatjátok el.

Sajnos semmi varázslat nincs a Caño Cristales szivárványszíneiben. A szeptember–novemberi időszakban a folyómeder kristálytiszta vízzel telik meg, a napfény pedig teljesen lejut a meder aljára. A sziklák között élő algafajta, a Macarenia clavigera virágzása lenyűgöző látványt nyújt. A napfényben zöld, kék, sárga, lila és piros árnyalatban úszik a folyó.

A vízben halak nem élnek, mivel nem találnának benne táplálékot.

Forrás:
wikipedia

Megközelítése turisták számára La Macarena településről lehetséges. Először csónakon át kell kelni a Guayabero folyón, majd egy földúton észak felé haladva 9-10 km után érhető el a  Caño Cristales.

Objektum doboz

Meseszép!

Ajánlott cikkek