Egyéb kategória

Elmentem színtanácsadóhoz, elárulom, milyen volt

Két biztos dolog van az életben: a halál és az adózás. Az én esetemben egy harmadik is: egészen biztosan nem vagyok tél típus. Na jó, azt hiszem, 99%-osan kijelenthetem, hogy tavasz típus sem. Színtanácsadónál jártam, egészen pontosan három szakembert is felkerestem nyáron, hogy biztosra menjek. Okosabb lettem? Igen. Biztosan tudom a színtípusomat? Nem. Bánom? Egy kicsit sem. Megérte elmenni színtanácsadóhoz? Nagyon is!

vous - 2017.08.18.
Elmentem színtanácsadóhoz, elárulom, milyen volt

Több oka volt, ami miatt szerettem volna megtalálni a színeimet, de mivel magamtól sosem találtam, szakemberhez fordultam.

Miért fontos, hogy magunk döntsünk arról, szeretnénk színtanácsadóhoz menni?

És nemcsak színtanácsadóhoz, hanem bármilyen tanácsadóhoz is akkor menjetek, ha tényleg ti magatok szeretnétek tanácsot kérni. Akit küldenek, aki ajándékba kapja, akit a párja nyaggat vele, és úgy szánja rá magát, az valószínűleg sosem áll olyan nyitottan, befogadóan a témához, mint az, aki tényleg el akar menni. Bármilyen jó szándék vezérli azt, aki ajándékba adja a tanácsadást, nagyon félre tud csúszni a dolog, nagy félreértések lehetnek belőle (és nagy sértődés).

Ha pedig elmentetek egy tanácsadásra, de valamiért óriási ellenállást éreztek valamivel kapcsolatban, akkor azt is tudnotok kell, hogy semmi sem szentírás.

Tanácsokat kaptok, javaslatokat. Nem neki kell megfelelnetek, hanem magatoknak. De ha már egyszer tanácsot kértek, akkor nyilván kíváncsiak vagytok valamiért. Akit nem érdekel, milyen színtípusba tartozik, vagy milyen színek állnak jól neki, mert enélkül is jól érzi magát, annak nincs is szüksége színtanácsadóra.

Forrás:
Mészáros Virág

Miért jó megtalálni a saját színeinket?

Én azért szerettem volna megtalálni a saját színeimet, mert szeretnék harmóniába kerülni (ez egy külső támogatás akkor, amikor amúgy szanaszét napjaim vannak), szeretném megmutatni, hogy nővé váltam (ez egy belső folyamat kivetülése), hogy bátor vagyok (eddig elbújtam a színek segítségével, most viselném az igazi színeimet).

Ha csak a fizikai hatását nézzük a jól megválasztott színeknek, azok:

  • élénkítik az arcszínt (igen, a hófehér vagy sápadtnak tűnő arcszínt is),
  • ragyogóbbá teszik a tekintetet (igen, a fosbarnát is),
  • kiemelik a hajszínt (a seszínűt is, a legtöbb esetben nem kell hajat festetni, de kivételek itt is vannak),
  • fiatalossá tesznek (viszlát, sötét karikák!).

A ruhatárunkat tekintve pedig azért érdemes a saját színeinket választani, mert:

  • így nagyobb eséllyel választunk olyan darabokat, amelyek jól állnak. Nagy probléma ma a világban, hogy vakon vásárolunk, nem átgondoltan, nem tudatosan, a divatszínekre bukva, aztán azt látjuk, hogy valami mégsem stimmel. Tudnátok, hány hirtelen megvásárolt színes ruha áll most a szekrényemben csak azért, mert már vágytam a színekre, de azt sem tudtam, hol kezdjem a dolgot;
  • a ruhatárunkban is a legtöbb ruhadarab színe harmóniába kerül a többivel, ha egy palettáról válogatunk.
Ragány Angéla szín tanácsadó

Milyen színeket viseljen, aki nyáron is hófehér?

Nemegyszer szóltak be a bőrszínem miatt, hogy nem ártana néhány árnyalatnyit barnulnom nyáron. Hófehér a bőröm, de egy ideje eldöntöttem, nem szeretnék szolizni, az önbarnító sem opció számomra. Azt azonban ma már pontosan tudom, a megfelelő színeket viselve hófehérként sem kell szürkének, fakónak vagy fáradtnak tűnnöm. A folytatásért katt ide!

Hogy egy ruhatár hány színből állhat (ha megvan a színtípusunk), erre a kérdésre nehéz választ adni. Hiszen rengeteg árnyalat létezik, és mindegyik besorolható valamelyik színtípusba, szóval mondjuk a világ összes árnyalata osztva 12-vel.

A jól megválasztott, hozzánk passzoló színek a tudatosan felépített ruhatár egyik alappillére. De nem minden!

Az, hogy a ruháink színei (szerintünk) harmonizálnak, nem jelenti azt, hogy ettől majd tényleg minden mindennel párosítható lesz, hiszen nagyon sok egyéb szempont van a tudatos ruhatár felépítésénél, amelyekre én is kitérek majd a jövőben. (Na nem ebben a cikkben.) Ilyenek az anyagok, a minták, a fazonok, csak hogy a legalapabb dolgokat említsem.

Szóval a szín csak egy dolog, egy fontos dolog, de nem az egyetlen, amire érdemes figyelni.

Forrás:
Mészáros Virág

Évszaktípusok, színtípusok, mi ez az egész?

Azt gondolom, ha eddig a cikkig eljutottatok, akkor már valószínűleg hallottatok a színtípusokról, évszaktípusokról, ezért ezekbe nem is mennék bele, a leírásukba pedig végképp nem.

Már csak azért sem, mert ilyen leírások alapján például rengeteg magyar nő végez „öndiagnózist”, és állapítja meg, hogy ő bizony a barna hajával és a barna szemével biztosan ősz típus. Pedig a magyar nők nagy többsége a tél típusba, még mindig viszonylag sokan a nyár típusba tartoznak, van köztünk néhány tavasz típus is, és a legkevesebben tartoznak az ősz típusba.

A teljes bejegyzést ide kattintva olvashatjátok el.

színtipus piros szín divat

Színtípusok

Ajánlott cikkek