tengerpart

A lényeg, hogy minél többet mutassunk magunkból – ezt viselik a magyarok a strandon

Augusztus vége felé járunk, de még mindig bőven van idő kihasználni az utolsó nyári napokat. Nemrégiben készült egy felmérés, ami összegyűjtötte a nyári öltözködési szokásokat, egy kevés forró nyári hangulattal fűszerezve. Íme a kis nyári férfi-női divatkalauz és néhány nyár végi jótanács!

Mit választ a nő?

A Lovebox felmérése szerint a nők még mindig inkább a bikinit választják az egyberészes fürdőruha helyett, a flip-flop veri a gumiklumpát, a lapos talpú pedig a magas sarkút.

Inkább szoknya legyen, mint nadrág, és inkább mini, mint maxi.

Ha strandon olvasnak, akkor a nők könyvpártiak, és inkább fekszenek a matracon a vízben, mint hogy ússzanak. Nyáron tehát az a mottó, hogy minél többet mutassunk magunkból, avagy próbáljuk meg viszonylag lazán és kényelmesen túlélni a hőséget.

Mit választ a férfi?

Mindeközben a férfiak továbbra is maradnának az úszósortnál a fecske helyett és a flip-flopnál a gumiklumpa helyett. Többségük előnyben részesíti a rövidnadrágot, valamint a pólót a rövid ujjú inggel szemben. A pasik a strandon újságpártiak, és a matracon ringatózás helyett is inkább az úszást választják.

Minden negyedik férfi azonban még mindig nem hajlandó szandált húzni a lábára, és a nyári hőségben is inkább zárt cipőben jár.

A férfiak tehát szeretnek szenvedni a melegben, de a hosszúnadrágot és a hosszú ujjú inget azért kevesen vállalják be.

pasik-shortban-ciki-vagy-nem-ciki-molnar-viola-anna2

Az internet utálja őket, szerintem viszont nincs velük semmi baj: hagyjátok békén a rövidnadrágos férfiakat! 

Minden nyáron előjön az aktuális kérdés: viselhet-e egy férfi rövidnadrágot? Erre szerintem a válasz röviden annyi lenne, hogy igen, már miért ne viselhetne. De nem az én szavam a döntő a témában és a „miért ne” kérdésre számtalan választ ad a Google, ami csak úgy ontja magából a találatokat a témában. Az internet népe ugyanis, ha tehetné, eltörölné a világ színéről a sortos férfiakat – én viszont most kiállok mellettük.

Ciki vagy nem ciki?

A felmérés arra is kíváncsi volt, hogy mit tartunk ma cikinek, és mi elfogadott a nyári öltözködéssel kapcsolatban. A válaszokból kiderült, hogy míg

a nők közel fele szerint ciki az utcára flip-flop papucsban menni, és sortot csak a tökéletes lábú nőknek kellene hordania,

addig a férfiaknak csupán harmada gondolja ezeket így. A többség szerint nyáron belefér, hogy egy férfi ujjatlan felsőt vegyen fel, azt viszont már csak majdnem minden 10. válaszadó gondolja, hogy a férfiaknak nem kellene rövid ujjú inget viselnie. A nők többsége a szandálhoz kilakkozza a körmeit is. Tehát kezeket, lábakat ki a napfényre, a zoknikat pedig hagyjuk otthon, ha jót akarunk!

Best of nyár

Ha nyár, akkor a terep a fesztiváloké, a randizásé és a forró flörtöké. A megkérdezett nők kétharmada szereti, hogy nyáron többet mutathat meg magából, és ennek a férfiak 88%-a is kifejezetten örül. A válaszadók nagy része többet randizik nyáron, a nők felének és háromból két férfinak is volt már nyáron induló hosszú távú kapcsolata. Ráadásul az is kiderült, hogy a válaszadók közel kétharmada szexelt már vízben is. Így hát randira fel, és elő a sortokkal, hiszen messze még a hűvös ősz!

Forrás:
Lovebox

Tehát a bikini és az úszónadrág még mindig népszerűbb, mint az egyberészes fürdőruha vagy a fecske, sortot nem csak a topmodellek hordhatnak, minden negyedik férfi pedig még mindig nem hajlandó szandált húzni a lábára. És a válaszadók kétharmada szexelt már vízben is.