Egyéb kategória

Alkohol nélkül is lehet remek élmény a gólyatábor – 3 + 1 ok, amiért ne hagyjátok ki!

A legtöbben csak hallomásból ismerjük azt az embert, aki megbánta, hogy elment a középiskolai vagy a fősulis gólyatáborába. Olyanok ezek az emberek, mint a Jeti: soha senki nem találkozott még velük, de már hallottunk róluk. Mert mégis, miért bánná valaki, hogy elmegy egy többnapos buliba, ahol megismerheti azokat az embereket, akik a következő 3–5 évben az élete részévé válnak. (A szélsőséges, botrányos és borzasztó esetektől most tekintsünk el!) Ez az írás arról fog szólni, hogy miért kellene minden diáknak részt vennie a gólyatáborban. 

vous - 2017.08.28.
Alkohol nélkül is lehet remek élmény a gólyatábor – 3 + 1 ok, amiért ne hagyjátok ki!

Hogy kikerüljem a csúnya kommenteket, hogy általánosítok és hogy igenis vannak emberek, akik megbánták, hogy gólyatáboroztak:

én még nem találkoztam olyannak, aki megbánta, de biztosan vagytok, vannak így. Csak remélni tudom, hogy nem egy szörnyű emlék miatt, hanem csupán azért, mert nem jött be a buli.

Mert lássuk be, a gólyatábor a legtöbb esetben szuper és zseniális, hiszen egy oltári buli, ismerkedés és pörgés az egész. Elhagynám érvként, de nem tudom, hogy életre szóló barátságok kötetthetnek itt, nem utolsósorban pedig jó kis ráhangolódás a „tanulós” évekre  – áh, bullshit! Jöjjenek az igazi érvek, miért nem szabad kihagyni a gólyatáborokat!

1. Ismerkedés

Sokkal jobb úgy kezdeni egy új iskolában egy új tanévet, hogy nem az évnyitón vagy első órán kell letudni az ismerkedés igazán kellemetlen köreit. A gólyatáborban az ismerkedés magától jön. Jobb esetben már a vonaton van olyan feladat, ami ezt segíti, de ezek hiányában is sokkal oldottabb hangulatban ismerhetjük meg a csoporttársainkat.

Arra a pár napra 0–24-ben össze lesztek zárva, így ha akarjátok, ha nem, kénytelenek lesztek beszélgetni, közösen feladatokat megoldani és szórakozni. Tujdátok, tipikus sztori, hogy aki elsőre nem feltétlen szimpatikus, ő lesz a legeslegjobb barátotok.

Mert nem mindenki olyan, mint elsőre látszik! 

Forrás:
Depositphotos

2. A gólyatábor egy minifesztivál

A legtöbb (főiskolai) gólyatábor akár egy fesztivál – bár ennek megvan a maga hátránya és előnye. Hátránya, hogy csak a tábor terüléten vehettek magatoknak enni, inni – nem kevés pénzért, és általában el sem lehet hagyni a területet. Ezek mind eltörpülnek amellett, hogy igazi fesztivál élményt kaptok.

Napközben vicces, pikáns feladatok várnak rátok, esténként pedig sok esetben menő fellépők és oltári bulik. Persze manapság egy gólyatábor ára vetekszik egy pár napos fesztiváljegyével, de előbbit kamatoztathatjátok később. 

fesztivál

Hogy bevihettek-e ételt és italt fesztiválra? Naná!

Nem akartok órákig sorban állni, vagy fölösleges műanyagokkal szennyezni a környezetet? Akkor vigyetek magatokkal enni- és innivalót! Utánajártunk, miket és milyen mennyiségben vihettek be a fesztiválra.

3. A gólyatábor arról szól, amiről ti akarjátok, hogy szóljon

Sokan azért óckodnak a gólyatáboroktól, mert távol áll tőlük a dorbézolás, a piálás, és esetleg szégyellősek is. Egy gólyatáborban senki sem kötelez titeket arra, hogy alkoholt igyatok és hogy elvállaljátok a legőrültebb feladatokat. Higgyétek el, hogy biztosan lesz olyan, aki ezekre elsőként vállalkozik.

Alkohol nélkül is lehet remek élmény a gólyatábor

– jobb, ha az ember emlékszik, kivel kötött barátságot előző este, és ezt nem délelőtt 11-kor teszi, úgy, hogy a mosdóban fogta egy ismeretlen lány haját. 

+1. Megtalálhatjátok életetek szerelmét… 

Természetesen ehhez jóban kell lennetek Fortunával és Cupidóval. Így öt év távlatából bátran kijelenthetem, hogy a gólyatábornak köszönhetem életem szerelmét, a rendmániás pasimat. Távol áll tőlem a romantika és az érzelgős írások, de az első pillantástól tudtuk, hogy… ő az!

Mindemellett ne ragadjatok le egy társaságnál, legyetek nyitottak, és találjátok meg a helyeteket minden közösségben.

Szóval legyetek résen, ne igyatok sokat, inkább barátkozzatok, ismerkedjetek, és szerezzetek életre szóló társat élményeket!

Ajánlott cikkek