lakberendezés ikea

Ne tagadjátok, ezek az IKEA-s cuccok a ti lakásotokban is ott vannak!

Vannak nagy igazságok az életben, mint hogy az ég kék, a fű zöld, a legtöbbünknek van valamilyen cucca az IKEA-ból. Az most vitatható, hogy a húsgolyó vagy a bútor miatt járunk többet a svéd lakberendezési áruházba, de ha ti is a fővárosban éltek, tuti van otthon legalább egy bögrétek, amit ott vettetek. Összegyűjtöttem a legtipikusabb IKEA-s cuccokat és pár alternatívát, amellyel kiválthatnánk őket.

Magyarországon főként a konyhai termékek, köztük a konyharuha, a poharak és a tányérok a legnépszerűbb termékek, a lakberendezési tárgyak közül kimagaslóan népszerű a Malm ágykeret, valamint a Billy polc és a Lack asztal.

Bögre

Ha konyhai termékek, nem is kérdés, hogy a bögre, ami elsőként beugrik. Mondhatjuk, hogy fogalommá vált a FÄRGRIK névre keresztelt darab. Egyszerű és olcsó, viszont épp ezért minden háztartásba és irodai konyhába jut legalább egy, nehéz kisajátítani. (Saját tapasztalat. :( )

Forrás:
Ikea

Ha egyedi bögrére vágytok, egy nagyon egyszerű tippet leshettek el a VOUS sztárszerzőjétől, Takács Nórától! Nézzétek csak!

Objektum doboz

Ételtároló doboz

Másik klasszikus az ételtároló doboz. Nem neveznék meg egyet, hisz több fajta is elterjedt. Kerek, szögletes, kék vagy zöld, szürke vagy fehér tetejű, kicsi, közepes vagy nagy. Ott lapul a konyhaszekrényben és persze a munkahelyi hűtőben is, jobb esetben még megvan a teteje, rosszabb esetben a páratlan zoknik sorsára jutva várja, hogy egy nap újra szolgálatba állhasson.

Forrás:
Ikea

A műanyag ételtároló beleillik a zero waste életmódba, amelyet a VOUS-lányok közül is többen igyekeznek követni. Sokat írtunk már nektek a hulladékmentes életmódról, itt találjátok a cikkeket, ha érdeklődtök a téma iránt!

Dohányzóasztal

Ha már hivatalosan is megerősítették, hogy a Lack dohányzóasztal ott van a legnépszerűbb termékek között, nálunk is bekerül a top3-ba. Még szép, hogy bekerül A Dohányzóasztal, ami igazából tévéállványtól éjjeliszekrényig lényegében bármire használható. Az egyszerű és olcsó jelzők itt is megállják a helyüket, kérdés az, szeretnénk-e, hogy ugyanolyan asztalkánk legyen, mint amilyen a legtöbb ismerősünk nappalijában álldogál.

Forrás:
Ikea

Sztárszerzőnknek, Takács Nórának természetesen erre is van egyedi ötlete! Mit szólnátok egy raklapból készült asztalhoz? Ha elkészítitek, biztos, hogy csodájára járnak a vendégek!

Objektum doboz

Szóval: mielőtt a legújabb katalógusért rohannátok, érdemes átgondolni, hogyan tudnátok egy kis egyediséget csempészni a lakásotokba!