Egyéb kategória

Ezt gondolják a vidékiek a pestiekről valójában

Azt már ezerszer hallottuk, hogy a pestiek szerint a vidékiek traktorral meg lovaskocsival járnak, disznókat tartanak, szédülnek a betonon és trágyát esznek reggelire. De nem csak mi vagyunk ám előítéletesek – nézzük, miket gondolnak a vidékiek a pestiekről „valójában”.

vous - 2017.09.03.
Ezt gondolják a vidékiek a pestiekről valójában

Azt azért előre leszögezném, hogy ezzel a listával nem akarok megsérteni senkit. Nyilván nem minden vidéki ember gondolkodik sztereotípiákban és azt sem állítom, hogy mindenki, aki a fővárostól messze nőtt fel, az hülye. Egyszerűen csak kicsit fura, hogy amíg ennek a listának az ellenkezőjével egy csomót találkozunk – itt már mi is írtunk róla –, addig a budapestieket érintő, sokszor igazságtalan előítéletekről nem esik szó. Úgyhogy most picsogjunk mi is egy kicsit!

Objektum doboz

Nem tudnak főzni

A budapesti ember nem főz, csak gyorskaján és zacskós levesen él. Ha meg megpróbál főzni, az sosem lesz olyan finom, mint amilyen vidéken/falun/tanyán lenne.

Objektum doboz

Nem érdekli őket a család

A pestiek önzőek. Csak saját maguk érdekli őket meg a munka, és megkeserítik a szegény, vidéki rokonok életét, amiért évente kábé kétszer hajlandóak csak felhívni őket.

Objektum doboz

Bunkók

Mivel nem köszönünk rá minden szembejövő emberre a négyes-hatoson, nem mosolygunk reggelente, és nem adunk pénzt az összes hajléktalannak, akivel útközben találkozunk, el lettünk könyvelve bunkónak.

Objektum doboz

Tájszólásuk van

Ezt már rengetegszer hallottam vidéki ismerőseimtől, hogy szerintük létezik egy bizonyos „budapesti tájszólás”, ráadásul fura szavakat is használunk. Mondjuk nekünk meg az ő szavaik az értelmezhetetlenek.

Objektum doboz

Csak a belvárosban élnek

A legtöbb vidéki szerint Budapest = belső kerületek. Itt nincsenek sem lepusztult külvárosok, sem kertesházak – a pestiek örök kutyaszarkerülgetésre ítéltettek a Deák tér–Blaha vonzáskörzetében. Aztán majd jól megöl minket a fertőzött levegő meg a szmog.

villamos-tomegkozlekedes-budapest

Milyen vidéki lányként először találkozni a nagyvárosi dzsungellel?

Budapest igazi nyüzsgő nagyváros. Aki nem itt született, biztos, hogy kicsit elveszve érzi magát első alkalommal. Sokkal több ember mozdítja meg a várost nap mint nap, mint egy kisvárosban, vidéken. De hogy érezheti magát az, aki a gyerekkorát nem Budapesten töltötte?

A cikk itt még nem ért véget >>

Ajánlott cikkek