Nem mindenki szeret bíbelődni, pepecselni befőzéssel, lekvárfőzéssel vagy házi savanyúságok készítésével, de azért van olyan íz, amit mindenkinek érdemes eltennie a nyárból. Ráadásul nagyon egyszerű, főzni és dunsztolni sem kell, mégis minden magyaros fogásunkat finomabbá teszi. Ez a házi paprikakrém!
A piacon még kapható, ráadásul jó árban a húsos és aromás szabadföldi paprika, de már nem sokáig élvezhetjük, kifutóban van a szezonja, ezért érdemes belőle eltenni télire, intenzív ízét üvegbe zárni.
Elképesztően egyszerű, csak egy késes robotgép vagy daráló kell hozzá, paprika és némi só, és pár perc alatt meg is vagyunk.
A paprikakrém nagy előnye, hogy nem kell hozzá tartósító, mert a só tökéletesen konzerválja, megőrzi színét és aromáit is – igaz, a főzés során mindig tartsuk fejben, hogy óvatosan sózzunk a paprikakrém használata mellett.
Mire használható?
Pörkölthöz, paprikás fogásokhoz, gulyáshoz, csilis babba, de tehetjük más levesekbe, ragukba is, akár körözöttbe – gyakorlatilag bármibe, amibe egyébként egy kis paprikát vagy lecsóalapot tennénk. Arról nem is beszélve, hogy egyedi címkével akár ajándékba is adhatjuk a házi paprikakrémet.
A cikk itt még nem ért véget, a folytatásért kattintsatok a Cookta oldalára!