Egyéb kategória

Három TED-előadás, amely kirángat az őszi depresszióból

A borongós őszi időjárás, a napsütéses órák számának csökkenése gyakran magával hoz egy depressziós, komor időszakot. Nincs kedvünk kibújni a takaró alól, legszívesebben átaludnánk a következő fél évet. Ha nem akartok egy doboz csokival és sorozatokkal önsajnálatba süppedni, hozzátok vissza az életkedveteket pár TED-előadással.

vous - 2017.09.10.
Három TED-előadás, amely kirángat az őszi depresszióból

Ha nem találjátok a helyeteket…

Lidia Yuknavitch író, ahogy ő mondja, egy dokumentáltan igazolt kallódó. Megható élettörténetét meséli el veszteségről, szégyenről és az önelfogadás lassú folyamatáról. Lidia bántalmazó családból származik, két házassága is kudarcba fulladt, többször kibukott az egyetemről, volt rehabon és börtönben is, sőt az utcán is élt. És élete tragédiáját nem is árulom most el. Lidia tényleg óriási gödörben volt, de sikeresen kimászott belőle.

Ahogy ő mondja:

Még nem tudod, de képes vagy rá, hogy újra és újra kitaláld önmagad. Ez a te csodád.

Objektum doboz

Ha a boldogságot keresitek…

Dan Gilbert elmélete szerint a boldogság elérésének fő akadálya a fejünkben keresendő. Agyunk azáltal, hogy számos alkalommal torzítja az önmagunkkal kapcsolatos elképzeléseinket szisztematikusan rosszul méri fel, mi tesz minket boldoggá. Dan Gilbert álláspontját számos kutatási eredmény is alátámasztotta az elmúlt években. Szerinte alábecsüljük, mennyire vagyunk képesek önnön elhatározásunkból változtatni egyes tulajdonságainkon, szokásainkon.

Objektum doboz

Ha ritkán mondtok köszönetet…

Dr. Laura Trice TED-előadásában arról mesél, mekkora ereje van a köszönetnyilvánításnak. A „köszönöm” szó kapcsolatokat képes megváltoztatni, mégis úgy igazán, szívből jövően ritkán halljuk. Laura elmagyarázza, miért van ez. Meggyőzően érvel amellett, hogy miért ne féljünk másokat köszönetnyilvánításra biztatni.

Objektum doboz

Címkék: #előadás #ősz #ted
Ajánlott cikkek