Daenerys után szabadon - így készítsetek diy sárkánytojásokat Mojzes Nóra

Daenerys után szabadon – így készítsetek DIY sárkánytojásokat

Ha már most hiányzik a Trónok harca, és képtelenek vagytok kivárni a következő szériát, enyhítsetek a fájdalmatokon és addig is neveljetek sárkányokat foglaljátok le magatokat valamivel. Készítsetek például sárkánytojásokat lakásdekorációnak vagy ajándékba, vagy csak úgy, hogy addig is teljen az idő! Valójában mindegy, miért, csak ne bámuljátok tovább szomorúan a képernyőt...

Igazából – ha jobban meggondolom – én mindig is vágytam sárkánytojásokra, amik ha kikelnének, úgy csapatnám füstös barátaimmal az égen, mint Khaalesi, akarom mondani Viharban született Daenerys Targaryen, első ezen a néven, az Elsők, az Andolok és a Rhoyniak királynője és a birodalom védelmezője, láncok leverője, a sárkányok anyja. Aztán amikor földet érnénk, így örülnék nekik:

Objektum doboz

De mivel ennek viszonylag kicsi az esélye, így kénytelen vagyok beérni egy-két vagy inkább három sárkánytojással – amik legalább nem igényelnek túl nagy törődést.

Nektek is jól jönnének?

Amire szükségetek lesz

 • hungarocell tojás
 • rajzszög
 • spray és hobbifesték (három színben) zöld, vörös, sárga vagy arany

Eszközök

 • szivacs
 • tálka
Forrás:
Hámori Zsófia

Elkészítése

 1. A tojás aljába szúrjatok egy rajzszöget, majd azt lefedve szúrjátok bele a következőt, majd a következőt, körkörösen fedve egymást, így alakulnak majd ki szépen a „pikkelyek”.
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia

   
 2. Az így elkészült tojást fújjátok le a festékkel, a használati utasításnak megfelelően, és lehetőség szerint kültérben. Innentől több lehetőségetek is van az elkészítésre:
 • hagyjátok száradni, majd fordítsátok át, és fújjátok le a másik felét is – így szép egyenletes csillogó vagy épp matt felületet kaptok, attól függően, hogy milyen jellegű festéket választottatok 
 • vagy fújjátok le a tojás egyik felét, és amíg nem száradt meg a festék rajta, nyomkodjatok bele egy szivacsot, így kissé rusztikusabb, régiesebb felületet kaptok,
 • vagy fessétek le teljesen, hagyjátok száradni, majd egy másik színű festékbe nyomjatok bele egy szivacsot, és helyenként nyomkodjátok rá a tojásra.

Minél textúráltabb, kopottasabb a hatás, annál régiesebbnek tűnnek majd a tojások!

 • Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia
  Forrás:
  Hámori Zsófia

További DIY ötleteket – amivel lefoglalhatjátok magatokat – a linkre kattintva találtok!