Egyéb kategória

Nem az iskolát utálom, csak a sulikezdést – azt is elárulom, hogy miért!

Az iskolakezdés gyakran megvisel bennünket, a kisebb gyerekek szinte kézzel lábbal tiltakoznak az ellen, hogy ismét visszaüljenek az iskolapadba, és egy újabb éven át a tanagyag felé görnyedjenek. És bevallom őszintén, egy részről nagyon meg tudom érteni őket!

vous - 2017.09.17.
Nem az iskolát utálom, csak a sulikezdést – azt is elárulom, hogy miért!

Persze nem azt mondom, hogy utálom az iskolát, hiszen annak is megvannak a maga előnyei. Tanulni én például kifejezetten szeretek, már ha izgalmas a tananyag és jó a tanár, hiszen akkor én is motivált vagyok, hogy odafigyeljek. Szóval nekem nem magával a sulival van gondom, ám tény, hogy nem kedvelem túlzottan a szeptember első heteit, méghozzá a következő dolgok miatt:

1. Koránkelés

A nyári szabadság és viszonylag nyugis élet után nehéz visszarázódni a dolgos hétköznapokra, hát még ha az iskoláról van szó. Szeptember első heteiben olyan, mintha elfújták volna a kipihent énünket, és újra előkerülnének a fáradt zombik, akikkel év közben is gyakran szembetalálkozunk (akár akkor is, ha tükörbe nézünk), hiszen idő kell, hogy átálljon a szervezet az egész napos koncetrációra.  

A reggel 8-kor kezdődő órákról pedig ne is beszéljünk…

Objektum doboz

2. Rémálom a tömegközlekedés

Persze, tudom, hogy közlekedni sosem egy leányálom, főleg a fővárosban, de azért azt el kell ismernetek, hogy szeptember első hetei könnyedén pokollá tehetik az életünket. Az ideges szülők, az iskolába siető gyerektömeg és a megsokszorozódott autók száma miatt könnyen elkéshettek, arról nem is beszélve, hogy így ráadásul eleve bosszúsan indul a reggeletek. Fogalmam sincs, hogyan lehetne ezen a helyzeten segíteni, ha tudtok valamit, akkor szóljatok!

Objektum doboz

3. Az a rengeteg kiadás

Ha iskolakezdés, akkor rengeteg megvásárlásra váró könyv, füzet, íróeszköz, és még sorolhatnám. Jó esetben tényleg csak a legszükségesebb dolgokat vennétek meg, ám már az is hatalmas anyagi terhet jelent.

Tegyétek a szívetekre a kezeteket: tuti, hogy veletek is előfordult már, hogy bizony túlzásokba esetetek! Mikor még év végén is volt olyan ceruza vagy filctoll, amit sosem használtan hevert az íróasztalotok egy eldugott zugában, és valószínűleg elgondolkoztatok azon, hogy ezt máskor máshogy kellene.

Objektum doboz

4. Őszi depresszió

Talán az iskola kezdete jelenti azt a pontot, amikor tudatosul bennetek, hogy tényleg vége a nyárnak. Végérvényesen. Újra jönnek a borongós őszi napok, a hideg, az esős idő.  Ugyanazok a monoton hétköznapok, a rengeteg tanulás, a stressz és a vizsgák.

A suli első heteiben sokan kedvetlenek, levertek, fáradtabbak, látszólag minden ok nélkül, pedig valójában az őszi depresszió áll a háttérben. Szerencsére azonban lehet segíteni a helyzeten!

Objektum doboz

5. Bájcsevej

Sokan mondják, hogy milyen jó a suliban, hogy végre találkozhattok a rég nem látott barátaitokkal, szaktársaitokkal, de szerintem ez úgy, ahogy van hülyeség. Akivel akartok, azzal úgyis találkoztok a nyáron, hiszen mikor máskor lenne idő erre, mint a kb. 2 hónapos nyári szünetben? Akiket meg nem láttatok, hát, lehet, hogy nem véletlen! 

Személy szerint én nagyon jól megvagyok az illedelmes, unalomig ismételt "hogy telt a nyarad?" kérdések nélkül is…

Objektum doboz

És ti hogy álltok a sulikezédéssel?

tanulas-lany-kave-olvasas-iras

Fogadalmak, amiket mindenki megtesz sulikezdéskor – és aztán jól meg is szeg

Viszlát, nyár! Helló, évkezdés! Bármennyire is kiégtetek tavaly, most többnyire újult erővel vetitek bele magatokat az iskolás hónapokba – nem csoda, hogy ilyenkor rengeteg (sokszor teljesíthetetlen) fogadalmat is tesztek. Tegye fel a kezét, aki még nem futott bele ezekbe!

Ajánlott cikkek