Egyéb kategória

Egy magyar sorozat, amelyről csak ódákat tudunk zengeni

Ha bevalljuk, ha nem, valamilyen szinten mindenkit érdekel mások magánélete, traumái, legféltettebb titkai. Szeretjük, ha együtt nevethetünk vagy sírhatunk másokkal, bólogathatunk, ha úgy érezzük, mi is ugyanazon megyünk keresztül. De milyen lehet, amikor valakinek az a munkája, hogy mások problémáira próbál megoldást találni? Most egy olyan sorozatot ajánlok, amelyet kötelező megnéznetek, ha érdekel, hogyan zajlik egy pszichoterápia.

vous - 2017.10.01.
Egy magyar sorozat, amelyről csak ódákat tudunk zengeni

Az HBO híres a kiemelkedően jó saját gyártású sorozatairól, mint a Trónok harca, a Csajok, a Hatalmas kis hazugságok, vagy magyar viszonylatban az Aranyélet és a Terápia. Sokan tartanak a magyar sorozatoktól, hisz az elmúlt években feltűnt egy-két kivételt leszámítva tényleg borzasztó, miket tűztek műsorra itthon.

A Terápiának viszont sikerült bizonyítania, hogy mi is képesek vagyunk profi színészekkel, profi stábbal, profi sorozatot gyártani.

Objektum doboz

A Terápia egy izraeli sikerszéria hazai adaptációja, amely megjelent angolul, németül, franciául, olaszul, lengyelül és svédül is. A sorozat célja a pszichoterápia zárt ajtók mögötti folyamatának bemutatása különböző páciensek történetén keresztül. Ám gyorsan kiderül, nem csak a pácienseknek van szüksége segítségre, maga a pszichológus is egy kollégájához fordul az életében felmerülő problémákkal.

A Terápia szeretné eloszlatni a pszichológusokkal kapcsolatos tévhiteket, rámutat arra, hogy a tökéletesnek tűnő életet élő emberek is komoly súlyokat cipelhetnek, szinte mindenkinek vannak olyan gátjai, félelmei, titkai, amelyeket érdemes lenne megbeszélnie egy szakemberrel. Úgy, ahogy a fizikai fájdalmainkkal orvoshoz fordulunk, a lelki problémáinkat sem szabad a szőnyeg alá söpörni.

Objektum doboz

Először furcsának tűnhet, hogy az epizódok nagy részében megszakítás nélküli dialógust láthatunk, de a sorozat zsenialitása épp ebben rejlik, hogy egy percig sem unatkozunk, folyamatosan fenntartják a néző érdeklődését.

Objektum doboz

Szerencsére már nem kell sokat várnunk az új évadra, októberben újra képernyő elé ültet minket Dargay András és páciensei. Még nem késő bepótolni az első két évadot!

Ajánlott cikkek