Trónok harca esküvő Magyarország

Trónok harca-esküvő volt Magyarországon – néhány kulisszatitok a fotósoktól

Ha azt mondom, Trónok harca, azt mondod, hogy a 2010-es évek legjobb sorozata. (Na jó, maradjunk a legpopulárisabbnál.) A Hét Királyságban játszódó történet az életünk minden területén jelen van, ma már a popkultúra része. Aki nem tudja, miről van szó, az valószínűleg egy kő alatt töltötte az elmúlt éveket. Vannak viszont olyanok, akiket annyira behálózott a sorozat, hogy még az esküvőjüket is Trónok harca tematikára fűzték fel. GOT-esküvőre már láttunk példákat, de a következő Magyarországon történt, és magyar fotósok örökítették meg.

Pont egy cikkhez kerestünk fotókat az Instagramon, amikor rábukkantam a Pictorial fotósvállalkozás egyik képére. Azonnal írtam egy e-mailt Wéber-Pápai Dórának és Wéber Attilának, akiknek hivatásuk és szenvedélyük az esküvői fotózás. Szerettem volna többet megtudni a képekről, amelyekhez hasonlót csak kevesen vállalnak be – bármilyen nagy GOT-fanok is.

„Személyesen nem volt lehetőségünk a párral találkozni az esküvő előtt, hiszen a menyasszony és a vőlegény is az USA-ban élnek.

A levelezés és a szerződéskötés alapján biztosak voltunk benne, hogy elegáns, nagyszabású esküvőn fogunk dolgozni”

– mondja megkeresésemre Dóri. 

A fotósok semmit sem tudtak a Trónok harca vonalról, egy nagyon szép, klasszikus esküvőre számítottak. A fotózás napján érkezett a kérés, hogy a pár mindenképpen szeretne két képet, amelyeken sárkány szerepel: egy olyat, amelyiken megérintik a sárkányt, és egy vicces fotót, amikor „elfutnak” a sárkány elől. A kérés hallatán a fotósok nem estek pánikba, de Dóri azért elmondta, hogy párja lazább, viccesebb ember a hétköznapokban is, így neki nem okozott nehézéséget, hogy kellőképpen „belelazuljon” a feladatba.

„Ráadásul ő maga is szereti és követi a sorozatot, ez pluszsegítség volt a képek elkészítéséhez. Én pedig alig várom az unalmas novemberi napokat, hogy legyen időm megismerni a sorozatot.”

Forrás:
Pictorial fotó

Vasárnapi esküvő lévén a fotósok már túl voltak két nagyszabású esküvőn azon a hétvégén. Több mint 400 kilométert vezettek, és rengeteget dolgoztak azon a héten.

Elmondhatatlan volt a meglepetés és a pillanat felvillanyozó hatása, amikor megtudtuk, hogy micsoda mesevilágba csöppentünk,

ahol minden apró részlet elképesztő igényességgel ki volt találva. A pár vidámságát, önfeledt boldogságát ebben az esetben jobban meg tudtuk mutatni, mint amire számítottunk. Igyekeztünk úgy készíteni a kreatív sorozatot, hogy legyenek azért klasszikus képeik is, amiket a nagyszülőknek is oda lehet adni, és amit majd az unokáiknak is meg tudnak mutatni. A sorozatuk telis-tele van őszinte érzelmekkel, nevetéssel, örömmel.”

A fotózás során a párnak két feladata volt. Az egyik, hogy szaladjanak el valami elől. Igazából ezt volt könnyebb megvalósítani – a fotósok szemszögéből, a párt nem kérdeztem meg, mennyire fulladtak ki. Valójában teljesen mindegy volt a beállítás szempontjából, hogy mi elől menekülnek, vagy mi repül majd el felettük. A másik fotót is pillanatok alatt megálmodták, de a beállítás és a helyes kompozíció miatt itt jobban kellett figyelni.

Forrás:
Pictorial fotó

„Az utómunka nagyon fontos egy ilyen típusú kép elkészítéséhez, viszont ha nem lenne hozzá megfelelő a beállítás, mit sem érne az egész. A kompozíció nagyon fontos volt már az exponálás pillanatában, hogy legyen a képnek előtere, háttere, legyen érzelem a pár arcán, legyen egy mozdulat, amihez majd a későbbiekben igazodni lehet az utómunka során, és ami minden esküvői kreatív fotó lelke, hogy legyen kapcsolódási pont vagy kapcsolat a pár között, még ha ez itt csak minimális is, és nem ez a hangsúlyos.”

Egy ilyen fotóval pont az utómunka miatt rengeteg munka van, ami pluszmunkaórát jelent a fotósnak. „Ebben az esetben a pár kedvessége, a feladat újszerűsége és izgalma miatt nem számoltunk fel többletköltséget. Amennyiben hasonló felkérés érkezik hozzánk, el kell gondolkodnunk a belefektetett pluszmunkaórák díjazásán is” – mondja Dóri.

Ja, mert bizony előfordulhat az is, hogy más is vágyik hasonló esküvőre. Azért valószínűleg egynél több pár mondhatja magát Trónok harca-rajongónak. Dóriék természetesen vállalnák a következő fotózásokat is, de az érzés, az izgalom már nem lenne ugyanaz. „Valószínűleg már nem publikálnánk” – teszi hozzá.

Még több fotót az esküvőről, a lenyűgöző dekorról és a hangulatról a Pictorial blogján találtok. Kattintsatok ide!

Forrás:
Pictorial fotó
trónok harca

Tematikus Trónok harca-esküvőről álmodtok? Itt egy kis inspiráció

Évek óta Trónok harca-lázban égünk, de vannak, akik még nálunk is jobban imádják a 2010-es évek egyik legjobb sorozatát. Valószínűleg közülük kerülnek ki azok, akik még az esküvőjüket is Trónok harca-stílusban álmodták meg. Az Instagram tele van jobbnál jobb fotókkal, csak tátjuk a szánkat. A mi kedvenceink a Trónok harca ihlette sütemények. És a tiétek?

A cikket ide kattintva érhetitek el.