Hardcore Michelle Obama fanoknak kötelező: 150 eddig nem látott fotóval támad a volt fehér házi fotós

Hardcore Michelle Obama-fanoknak kötelező: 150 eddig nem látott fotóval támad a Fehér Ház volt fotósa

Michelle Obama nemcsak népszerű first ladyként, de igazi popkulturális ikonként távozott idén a Fehér Házból. Amerika – és a világ – egy emberként őrült meg érte, hiszen nemcsak bájos és karizmatikus volt, de olyan fontos ügyek mellett kampányolt éveken keresztül fáradhatatlanul, mint a gyerekkori elhízás, a fiatal lányok jövője, a veterán családok támogatása. Azoknak, akik hozzánk hasonlóan nem tudnak vele betelni, jó hírünk van: a Fehér Ház egykori fotósa, Amanda Lucidon korábban sehol nem publikált fotóiból nemrég könyvet adtak ki.

Közel egy hete jelent meg a Chasing Light: Michelle Obama Through the Lens of a White House Photographer című album, amelyben a Fehér Ház egykori hivatalos fotósa, Amanda Lucidon vezeti végig az „olvasót” Michelle Obama eddig nem látott pillanatain. Lucidon persze nemcsak a Fehér Házban volt jelen az elnöki pár mellett, de több mint 20 országba és megszámlálhatatlanul sok amerikai városba kísérte el őket különféle diplomáciai utakra.

A fotós, aki négy éven keresztül élt a First Lady árnyékaként, 150 fényképet válogatott össze a kiadványhoz, melyben személyes benyomásait és történeteit is megosztja a képeken túl. Azt ígéri, könyve révén nemcsak szép képeket láthatunk,

de bepillantást nyerhetünk egy olyan világba is, ahová átlagemberként normál esetben nem lenne bejárásunk – és olyan pillanatoknak lehetünk utólag a szemtanúi, amelyek révén még emberibbnek és szerethetőbbnek érezhetjük az egykori first ladyt.

Forrás:
Youtube

„Négy éven keresztül szinte minden nap a szemtanúja lehettem annak, ahogy Obama elnök és a felesége képes bármilyen helyet vagy helyzetet pozitívan befolyásolni, és az élményeimet lehetetlen szavakkal kifejezni.

A munkám során olykor a first lady előtt kellett belépnem azokba a helyiségekbe, ahová őt várták: ilyenkor elképesztő energiákat éreztem, nem egyszer libabőrös is lettem tőle.

Lehetett szó egy kórházról, egy katasztrófa sújtotta területről vagy egy olyan helyzetről, amelyben mindössze egy öleléssel tudott másokat támogatni, mégis mindig pozitív hatással volt az emberekre a jelenléte” – nyilatkozta Lucidon a Read It Forward oldalnak nemrég.

A könyvben szerencsére nemcsak a fent említett diplomáciai események kaptak helyet, hanem a háttérben csendesen játszódó magánéleti pillanatok is. Így Michelle Obamát nemcsak first ladyként láthatjuk, ahogy épp Kambodzsában vagy Japánban teszi tiszteletét, de feleségként, édesanyaként és kutyatartóként is megismerhetjük – ráadásul Lucidon képei sokszor nem is rá helyezik a hangsúlyt, hanem az őt körülvevő környezetre és a történésekre fókuszálnak.

Forrás:
Youtube

És hogy mit tanult a first ladytől a fotós, aki négy éven keresztül lehetett a közvetlen közelében?

Rengeteg dolgot tanultam tőle, de ha valami olyat kéne kiemelnem, amit napi szinten hasznosítok, akkor a félelmeim elengedését említeném meg. Ő volt az, aki mindannyiunkat arra biztatott, hogy legyünk rettenthetetlenek: ne hagyjuk, hogy a félelmeink irányítsanak minket, mert akkor egészen másként alakulnak a dolgaink. A félelem a céltudatosság és a siker legnagyobb ellensége. (...) 

Obama asszony a mentorom volt, akárcsak sok más embernek a világon. A fiatalokért, különösen a lányokért és hátrányos helyzetű gyerekekért tett erőfeszítései segítettek rájönnöm, hogy annak akarom szentelni az életem, hogy segítsek másoknak az önmegvalósításban

 – állítja a fotós, akinek a mondanivalójára szintén érdemes odafigyelni, hiszen Obama elnökségének ideje alatt ő volt az egyetken női fotós a Fehér Ház stábjában. 

„Bár Obamáék ideje alatt én voltam az egyetlen női fotós a Fehér Házban, érdemes megemlítenem, hogy két fantasztikus nő már dolgozott korábban ugyanebben a pozícióban: Samantha Appleton és Sonya Hebert. A megbízatásom ideje alatt négy férfival együtt alkottuk a fotós csapatot. Az Obama kormánynak dolgozni azért is megtisztelő volt, mert az elnöki stábban minden addiginál több nő és kisebbség kapott lehetőséget. Egy ilyen közeg tagjának lenni csodálatos érzés!”

600

Még többet olvasnátok Michelle Obamáról?