Nem csak a kviddics meccsen, az otthonotokban is ott a helye - készítsetek aranycikeszt

Nemcsak a kviddicsmeccsen, az otthonotokban is ott a helye – készítsetek aranycikeszt!

Nem vagyok egy nagy Harry Potter-fan, de az aranycikeszért – gondolom, senkinek nem kell bemutatni – mindig is odáig voltam: cuki, tök hasznos, és nem utolsósorban nagyon szép. Olyan szép, hogy dísztárgyként érdemes elkészíteni, mert akár az ablakotokat, mennyezeti lámpátokat vagy a karácsonyfátokat is feldobhatjátok vele. De ajándéknak sem utolsó...

Az aranycikeszben az is jó, hogy még azoknak is tetszeni fog, akik azt sem tudják, mi fán terem ez a szárnyas jószág. Csakúgy, mint a korábbi filmes DIY-om, a sárkánytojás a Trónok harcából, így ha elkészítitek valamelyiket, akár ajándékba is adhatjátok majd bárkinek. Akkor is, ha az illető mondjuk nem is rajongó.

Objektum doboz
sárkánytojás

Daenerys után szabadon – így készítsetek DIY sárkánytojásokat

Ha már most hiányzik a Trónok harca, és képtelenek vagytok kivárni a következő szériát, enyhítsetek a fájdalmatokon és addig is neveljetek sárkányokat foglaljátok le magatokat valamivel. Készítsetek például sárkánytojásokat lakásdekorációnak vagy ajándékba, vagy csak úgy, hogy addig is teljen az idő! Valójában mindegy, miért, csak ne bámuljátok tovább szomorúan a képernyőt...

Amire szükségetek lesz

 • karácsonyfadísz, pingponglabda, hungarocell- vagy papírmaségömb
 • aranyfesték
 • ragasztópisztoly
 • madártoll, művirág, karton, fólia vagy dekorgumi a szárnyhoz
 • drót
 • olló
 • papír
 • ceruza
Forrás:
Kukta Dóra

Elkészítése

 1. Rajzoljátok elő egy ceruzával a cikesz mintáját, majd óvatosan a vonalak mentén haladjatok végig a ragasztópisztollyal, vagy akár egy kontúrfestékkel, és ha az összes vonal megvan, szárítsátok meg.
 2. Készítsétek el a szárnyakat! Rajzoljátok fel egy papírlapra a szárnyakat, majd vágjátok ki, és fektessétek rá az alább felsorolt anyagok egyikére, rajzoljátok körbe, majd ezt is vágjátok ki. Ha szükséges, fessétek le őket, és a gömböt is – ha gondoljátok, csillámporral is díszíthetitek. Én egy csillámos dekorgumiból készítettem el a szárnyakat, aminek ráadásul egyik oldala öntapadós, így még egy vékonyka kis drótot is bele tudtam applikálni. Ennek köszönhetően pedig szépen el tudom majd igazgatni a szárnyakat. De természetesen ez el is hagyható.
 3. Ha megszáradt, ragasszatok rá a szárnyakat a gömbre, és ha szükséges, egy akasztót is. Kész is a lógatható dísz, amit akár később a karácsonyfára is akaszthattok!
Forrás:
Kukta Dóra
Forrás:
Kukta Dóra

Forrás:
Kukta Dóra

Forrás:
Kukta Dóra

További DIY-ötletekért kattintsatok a linkre!