Egyéb kategória

Jön a karácsony, ideje félretenni! – A nagy spórolási kisokos

Tücsök és hangya: az egyik egész életében gyűjtöget és spórol, míg a másik a pillanatnak él, nem gondol a jövőre, ha pedig beüt a krach, nincs milyen tartalékhoz nyúlnia. Egyik csoportba sem feltétlenül jó tartozni, így én inkább arra buzdítanálak benneteket, hogy legyetek félig tücskök, félig pedig hangyák, és amikor éppen tudtok – és van miből –, spóroljatok. Ha pedig úgy alakul és épp megtehetitek, ne verjétek a fogatokhoz a garast! Azonban most, hogy nyakunkon a tél és közelednek az ünnepek, érdemes a hangya bensőnkre hallgatni és nekiállni egy kicsit félretenni. Hogy hogyan? Korábbi cikkeinkből megtudhatjátok.

vous - 2017.11.05.
Jön a karácsony, ideje félretenni! – A nagy spórolási kisokos

Én évek óta azt érzem, hogy kiszórom az ablakon a pénzt. Na nem azért, mert nem tudok spórolni, és random mindenféle hülyeséget megveszek magamnak, hanem mert manapság már nem megy másképp. Fizetni kell az albérletet – és még nyilván egy rakás mindenfélét! De a kötelező be- és kifizetések mellett sajnos egy újabb rakás zöldhasú vándorol ki a pénztárcánkból – sokszor teljesen felesleges dolgokra. Tudjátok, hogy évente mennyi pénz folyik ki a kezeink közül? Én már tudom, hogy az enyémből mennyi.

Spórolni időközönként igenis kell! Manapság minden olyan bizonytalan, és egy kis dugipénz jól jön, ha baj van: ha hó végén kifogynánk a kajapénzből, vagy váratlanul lebetegszünk, vagy egyszerűen csak besokallunk és pár napra szabadságolnánk magunkat vidéken. Arról nem beszélve, mi van, ha tönkremegy a cipőnk, a kabátunk, az autónk, a mosógépünk és a sort nagyjából a végtelenségig folytathatnám. De ehelyett inkább csokorba szedtem nektek azokat a korábbi cikkeinket, amelyekből megtudhatjátok, az élet mely területén hogyan érdemes spórolni.

Tippek, hogyan vásároljatok zöldségeket úgy, hogy még időt, energiát és pénzt is spóroljatok

Konyha és bevásárlás

Bevált módszerek, hogy kevesebb pénzt költsetek ruhákra

Öltözködés és vásárlás

Karácsonyi Panka spórolás fürdőszoba

Fürdőszoba és lakás

Spórolás táblázat Karácsonyi Anna

Még több spórolás!

persely pénz spórolás

És amivel még többet félre tudtok tenni!

Ajánlott cikkek