Keresd a különbséget Mojzes Nóra

Keresd a különbséget – vajon mennyi idő alatt találjátok meg az oda nem illő dolgokat ezen a híres festményen?

Fél óra napunkon arra gondoltunk, hogy nem zsibbasztanánk le kora reggel az agyatokat egy akkora cikkel, amit fél óra alatt olvastok el – pláne, mert valószínűleg ha ilyen hosszú lenne, nem is olvasnátok el –, helyette inkább egy játékra invitálunk benneteket, amit fotósunkkal, Zsófival raktunk össze nektek. A kérdés már csak az, vajon megtaláljátok-e fél órán belül az általunk elrejtett 20 darab különbséget, illetve az oda nem illő dolgokat ezen a Bosch-festményen...

Sokat gondolkodtunk azon, milyen kép lenne a legideálisabb: ami kellőképpen részletgazdag ahhoz, hogy ne legyen annyira egyszerű dolgotok a játékkal, de elég ismert ahhoz, hogy ne is legyen túl nehéz. Ha pedig részletgazdagságról esik szó, azt hiszem, Bosch-nál alkalmasabb festőt nem is találhattunk volna a feladatra.

Keresd a különbséget - vajon mennyi idő alatt találjátok meg az oda nem illő dolgokat ezen a híres festményen? Mojzes Nóra

A Gyönyörök kertje

 • Hieronymus Bosch 1500 körül fejez(het)te be legismertebb művét: a Gyönyörök kertjét. Ez a behajtható szárnyú oltárkép három részből áll: a paradicsomból, a földi gyönyörökből, és a pokol kínjaiból. (Oldalsó szárnyai behajtva megvédik a festményt.)
 • A kép máig megosztja az embereket és zavarba ejti a művészettörténészeket.
 • Egyszerre elég nehéz befogadni ezt az igen bizarr festményt, de ha külön-külön figyeljük meg az összetett figurákat, furcsa alakokat és lényeket, akkor ejti csak igazán ámulatba az embert.

Na de kezdődjön is a játék!

 • Az első kép az eredeti,
 • az alatta levőn keressétek a különbségeket,
 • a linkre kattintva pedig találtok a játékhoz egy megoldókulcsot.
   
  Nagyobb felbontáshoz kattintsatok ide!
  Nagyobb felbontáshoz kattintsatok ide!
  Forrás:
  Vous

  A megoldást itt találjátok.