Egyéb kategória

Két hetetek maradt beszerezni: rendhagyó adventi naptárak az ünnepre hangolódáshoz

Bár a karácsony még odébb van, az adventi naptárak beszerzésére mindössze két hetetek maradt. Ha idén valami másra vágytok a megszokott, csokikat rejtő naptárak helyett, de DIY-projektbe nem akartok fogni, válasszatok az üzletekben kapható alternatív kalendáriumok közül. Mutatom, idén milyen különlegességekkel lephetitek meg szeretteiteket vagy akár saját magatokat.

vous - 2017.11.17.
Két hetetek maradt beszerezni: rendhagyó adventi naptárak az ünnepre hangolódáshoz

Lassan beköszönt a december, ezzel pedig kezdetét veszi az őrület ünnepekre való készülődés. Bő három hete lesz mindenkinek arra, hogy beszerezze az ajándékokat, a mézeskalácssütéshez szükséges alapanyagokat, az ünnepi vacsora hozzávalóit, a szaloncukrokat a fára, na meg magát a fát…

Az ünnepre hangolódás talán fontosabb, mint maga az ünnepnap, amit olyannyira várunk.

A hangolódást pedig sokan adventi naptárral teszik még kellemesebbé: szinte minden üzletben kapható egy papírból készült, apró csokikat rejtő doboz számozott ablakokkal. Aki viszont valami különlegesebbre vágyik, rendhagyó kalendáriumok közül is válogathat:

az eltelt években egyre több márka rukkolt elő a hagyományostól némiképp eltérő adventi naptárral.

Teaimádóknak, és azoknak, akik lelkiekben szeretnének az ünnepre hangolódni

Az egyik legcukibb, mégis megfizethető adventi naptár mindössze egy teásdobozt jelent, ami 24 különböző teafiltert rejt.

Talán ez a jelképes ajándék az egyetlen, ami elsősorban a befelé figyelésről szól, nem pedig a mértéktelen pénzköltésről.

Forrás:
en.sonnentor.com

Azoknak, akiknek rúzsfétise van

A görög mitológiai alakról, az éjszaka istennőjéről (Nüx) elvezett sminkmárka, a NYX idén azoknak kedvez, akiknek közepesen súlyos vagy súlyos rúzsfétise van (Jelen! – a szerk.). Az üzletekben is kapható termékek mini verzióival telepakolt dobozka 55 fontért, azaz nagyjából 20 000 forintért lehet a miénk – vagy azé, akinek ajándékba vásároljuk.

Forrás:
asos.com

Luxuskiviteles feleségeknek, illetve azoknak, akik azt sem tudják, jó dolgukban mit csináljanak

Természetesen a luxusmárkák is rárepültek az adventi időszakban rejlő piaci résre:

a Dior például potom 425 dollárért, azaz nagyjából 115 000 forintért kínálja az ünnepre hangolódást.

A francia képzőművészpáros, Broll & Prascida által tervezett dobozka a márka kozmetikumait és kis meglepetéseit rejti: többek között parfüm, körömlakk, arckrém és egy Dior karácsonyfadísz lapul az ablakocskák mögött. A webshop mindössze ennyi termék kilétét fedi fel, a többi zsákbamacska… Nos, ti kifizetnétek ennyi pénzt úgy, hogy pontosan nem lehet tudni, mit is kaptok majd?

Forrás:
dior.com

A pasinak

…mert az adventi időszak mindkét nemről szól. Az Asos pedig összeválogatta azokat a kozmetikai termékeket, amikre egy pasinak szüksége lehet:

többek között szakállápoló, kézkrém és szemkörnyékápoló várja az ablakok mögött, hogy valaki rájuk találjon. 

Forrás:
asos.com

Azoknak, akik 24 helyett csak 12 ablakot szeretnének kinyitni

Fel is tenném a kérdést: Hol vagytok? Kik vagytok? Miért akartok 12 napos adventi naptárat, ha az adventi időszak 24 napból áll?

A kérdéseimet persze a Lushnak kéne intéznem, ugyanis tényleg nem értem a brit szappangyártó 12 ablakos adventi naptár koncepcióját. Két naponta kéne nyitogatni ezt a dolgot? Vagy december 12-étől mindennap?

Tényleg olyan nehéz lett volna megoldani, hogy egy klasszikus, 24 meglepetést rejtő naptárat dobjanak piacra?

Persze, értem én, hogy 24 Lush termék gyakorlatilag megfizethetetlen lenne az átlagember számára, de ha a többi márka képes mini termékekkel feltölteni egy kalendáriumot, hogy az megfizethető legyen, akkor szerintem ez ebben az esetben is elvárható lenne.

Ha már majdnem 30 000 forintot elkérnek egy adventi naptárért, akkor jó lenne, ha az legalább a minimumot hozná, nem?

Forrás:
uk.lush.com

Öcsinek, huginak, örök gyerekeknek

A Lego sem maradhatott ki az ünnepi készülődésből:

a mini figurákkal feltöltött adventi naptárjaik különféle kiadásokban kaphatóak, így adhatjuk ajándékba öcsinek, huginak, az örök gyerek pasinak vagy az örök gyerek és egyben konstans módon önjutalmazó énünknek is.

Senki ne hagyja elbizonytalanítani magát a dobozon jelölt 5–12 éves korhatárral! A kor csak egy szám, nem igaz?

Forrás:
lego.arukereso.hu
Ajánlott cikkek