Egyéb kategória

Műköröm vagy géllakk? Én ezt választottam

Az ápolt, szép kéz sosem megy ki a divatból, és bár pár évvel ezelőtt még a természetes körmök hódítottak, az utóbbi időben visszatért divatba a manikűröztetés. De mit érdemes választani?

vous - 2017.11.18.
Műköröm vagy géllakk? Én ezt választottam

Éveken keresztül nem foglalkoztam különösebben azzal, milyenek a körmeim – általában rövidre vágtam őket, és különleges alkalmakra lakkoztam csak. A lakkal egyáltalán nem voltam megelégedve, mivel többnyire csak két napig néztek ki jól. A manikűröztetéssel meg kábé úgy voltam, mint a sminktetoválással meg a műszempillával: nem nekem való.

Aztán kábé egy fél éve minden megváltozott: elkezdtem szép körmös képeket nézegetni, osztottam-szoroztam, aztán rájöttem, hogy műkörmöt akarok. Korábban már volt géllakkom és bár szerettem, nem tudtam olyan szakembert találni, akihez szívesen visszajártam volna. Így az lett a vége, hogy jó sok hónappal és nagyon sok kiadott pénz után leszedettem az egészet, és évekig a manikűröztetés felé se néztem.

Objektum doboz

Végül sikerült találnom olyan szépségszalont, ahova szívesen visszajárok és ahol meggyőztek róla, hogy nekem egyáltalán nincs szükségem műkörmökre. A körmeim – hála istennek – szépek és egészségesek, ráadásul nőnek is rendesen.

Ezzel szemben ha műkörmöt csináltatnék, az valószínűleg elgyengítené a körmeimet, és többet ártanék vele magamnak, mint használnék.

Szóval visszaszálltam a géllakk-vonatra, és most már lassan fél éve rajta is vagyok. Szeretem, mert

  • elég háromhetente foglalkozni vele,
  • nem kell kétnaponta lakkozgatnom,
  • és lakkokra sem kell feleslegesen pénzt kiadnom, hogy aztán egy használat után beszáradjanak és dobhassam ki őket.
Objektum doboz

Ennek ellenére rengetegszer reppennek fel hírek a géllakk káros hatásairól – mivel én nem vagyok ebben szakértő, mindenképp érdemes megkérdezni a körmösötöket a dolog veszélyeiről. Ha viszont lassan nőnek a körmeitek vagy szeretnétek drámaibb hatást elérni a mindennapokban, mindenképp a műkörmöt válasszátok.

Arra viszont készüljetek fel, hogy amíg a géllak kábé 1,5 órát vesz igénybe, egy szebb műköröm elkészítése akár 3 óra is lehet.

Szóval nektek melyik vált be?

Ajánlott cikkek